Antena 3 CNN Politică Parlamentarii absenţi votează legi în Camera Deputaţilor

Parlamentarii absenţi votează legi în Camera Deputaţilor

Parlamentarii absenţi votează legi în Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Oct 2010   •   09:24

Fraudele la vot se ţin lanţ în Parlament. Ultima ispravă de acest gen a avut loc marţi în Camera Deputaţilor, la prezenţa în plen. Cotidianul.ro scrie că pe hârtie a fost trecut exact numărul de deputaţi necesar pentru cvorum, când în realitate erau mai puţini cu trei. 

Pe lista de vot figurau 167 de deputaţi, exact de cât era nevoie pentru întrunirea cvorumului. Potrivit sursei citate, printre votanţi apar şi trei parlamentari care nu erau prezenţi în sală.

Acest lucru a fost observat de doi dintre reprezentanţii Opoziţiei, Aura Vasile de la PSD şi George Scutaru, de la PNL. Ei au  contestat prezenţa în plen, dar fără succes.

Unul dintre absenţi a fost deputatul PDL de Iaşi, Mihaela Stoica, care a recunoscut că nu a fost prezentă.

Alţi doi deputaţi - independenţii Dan Ilie Morega şi Gabriel Tiţă-Nicolescu au fost extrem de confuzi atunci când au fost întrebaţi dacă au participat sau nu la lucrările din plen. Fiecare a găsit în cele din urmă o scuză. Au fost plecaţi doar pentru câteva minute.

În lipsa cvorumului, şedinţa trebuia să fie suspendată, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor.

La final, cu 171 de voturi pentru, niciunul contra şi nicio abţinere, s-a adoptat modificarea regulamentului Camerei, prin care independenţii afiliaţi la UNPR au dreptul să se constituie în grup parlamentar cu prerogative similare celorlalte grupuri din Parlament.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor frauda cvorum prezenta
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close