Antena 3 CNN Politică Parlamentarii ar putea rămâne fără pensii speciale

Parlamentarii ar putea rămâne fără pensii speciale

Parlamentarii ar putea rămâne fără pensii speciale
Sursa foto: Parlament
18 Mar 2009   •   11:34

Democrat-liberalii vor să ducă la îndeplinire măcar una dintre promisiunile lor electorale. Ei vor să modifice statutul parlamentarilor, astfel încât aceştia să primescă pensii, la nivelul celorlalţi bugetari.

Zvonul că pensiile speciale ar putea fi anulate îi nelinişteşte pe mulţi dintre foştii şi actualii parlamentari. Semnalul de alarmă a fost tras de fostul deputat Petre Naidin. Zilele trecute, el a trimis fiecărui parlamentar o scrisoare în care spunea că iniţiativa democrat-liberalilor nu are temei.

Respectarea drepturilor dar şi valoarea normală a pensiei de parlamentar sunt motivele cel mai des invocate de susţinătorii pensiilor speciale.

La calcularea pensiei de parlamentar se ia în considerare venitul pe ultima lună, cumulat cu sporurile specifice rangului şi vechimii în Parlament. Mai mult, aleşii în vârstă de peste 63 de ani pot cumula pensia şi indemnizaţia de parlamentar.

În septembrie anul trecut, conducerea celor două Camere a decis mărirea pensiilor parlamentarilor cu sume de la 200 la 2.000 de lei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pensii parlamentari
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close