Antena 3 CNN Politică Parlamentarii au muncit numai o zi şi jumătate săptămâna aceasta

Parlamentarii au muncit numai o zi şi jumătate săptămâna aceasta

Parlamentarii au muncit numai o zi şi jumătate săptămâna aceasta
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Feb 2011   •   13:28

Chiul şi în Parlamentul României. Deşi joi aveau program de lucru în comisii, aproape toţi aleşii şi-au luat liber. În total, săptămâna aceasta au muncit doar o zi şi jumătate. Dar nu vă imaginţi că îi va taxa cineva la salariu. Îşi vor lua banii cât pentru 5 zile lucrătoare.Conform programului, senatorii din comisia pentru buget ar fi trebuit să lucreze joi.

Linişte deplină în Parlamentul României. Pentru cei 470 de aleşi şi cei aproape trei mii de angajaţi ai lor, weekendul a început de miercuri seară. Nici nu s-au întors bine din vacanţa de iarnă că senatorii şi deputaţii şi-au mai luat cîteva zile libere.

Nici picior de senator în comisia pentru buget, aşa că legi precum modificarea codului fiscal sau legalizarea prostituţiei vor fi amânate pentru săptămâna viitoare.Acolo unde mai există cîte-un subaltern, acesta încearcă să salveze, cât poate, aparenţele.
 
Şi deputaţii din comisia de muncă ar fi trebuit să lucreze. Din 33 de comisii parlamentare, am găsit doar una care, teoretic, lucrează. Practic, în sală era un singur senator.

În această săptămână, prima din noua sesiune, parlamentarii au muncit o zi şi jumătate. Salariul se încasează întreg. Pentru o zi de lucru a unui parlamentar, din bugetul statului ies 150.000 de euro.
 

×
Subiecte în articol: parlamentari munca
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close