x close

Parlamentarii care reprezintă diaspora îşi aduc aminte de electorat destul de rar

de Antena3.ro    |    14 Apr 2011   •   21:45
Parlamentarii care reprezintă diaspora îşi aduc aminte de electorat destul de rar Foto: blog.nouadreapta.org
La parlamentari, cheful de muncă vine înaintea alegerilor! Şase deputaţi şi senatori şi-au câştigat mandatele cu doar câteva mii de voturi ale românilor din străinătate.

Dar au ambiţia să rămână în Parlament şi după 2012. Cum ochii care nu se văd, se uită, s-au gândit să meargă mai des peste hotare, ca să-şi cunoască alegătorii. Aşa că cer mai mulţi bani de la stat pentru asta.Deputatul Josif Koto este parlamentar din greşeală. O recunoaşte şi el. L-au votat doar 34 de români din străinătate. Dar a ajuns să-i reprezinte pe cei un milion din Africa şi Orientul Mijlociu. Nu mai vrea un nou mandat, dar vrea să înceapă campania pentru un coleg dinj UDMR care, speră el, îi va urma.

Democrat-liberalul Viorel Badea are un colegiu mare - Europa şi Asia. Banii de la Parlament îi ajung să meargă des doar în Italia. Pe românii din Asia, însă, nu i-a prea văzut.

Nici liberalul Luca Raymond nu prea dă prin colegiu. Ar fi şi greu! Trebuie să meargă din America până în Africa, Australia, Noua Zeelandă şi Orientul Mijlociu. Doar o mie de voturi l-au făcut senator, aşa că la alegerile din 2012 vrea să obţină mai multe.

Tot aproape jumătate de glob reprezintă şi deputatul Mircea Lubanovici. În America ajunge doar o dată la 4-5 luni din banii statului. Ca să-şi cunoască alegătorii, deputatul spune că mai scoate bani şi din buzunar.

Conducerea Parlamentului se gândeşte acum dacă le poate plăti aleşilor de diasporă mai multe deplasări în străinătate. 

Citeşte mai multe despre:

parlamentari diaspora electorat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati