Antena 3 Politică Parlamentarii discută miercuri propunerea preşedintelui privind organizarea unui referendum

Parlamentarii discută miercuri propunerea preşedintelui privind organizarea unui referendum

29 Sep 2009   •   08:43
Parlamentarii discută miercuri propunerea preşedintelui privind organizarea unui referendum

Propunerea preşedintelui privind organizarea unui referendum pe tema parlamentului unicameral va fi discutată miercuri, în plenul reunit al celor două Camere. Liberalii atrag atenţia că propunerea preşedintelui Băsescu contravine cerinţelor Uniunii Europene, care recomandă parlamentele bicamerale.

Intenţia şefului statului de a propune un sistem parlamentar unicameral vine în contradicţie cu transformările prin care urmează să treacă România în următorii trei - patru ani. În 2013, ţara noastră va fi constrânsă de apartenenţa la Uniunea Europeană să aibă două Camere ale Legislativului.

Aproape toate statele europene sunt conduse de un parlament bicameral, excepţie fac ţările care au o suprafaţă mică şi o populaţie redusă, precum Luxemburg sau Slovacia. În Raportul Comisiei se vorbeşte despre procesul de regionalizare ca despre o alternativă la statul unitar centralizat şi la federalizare.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close