Antena 3 CNN Politică Parlamentarii Opoziţiei, absenţi de la citirea propriei moţiuni. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum

Parlamentarii Opoziţiei, absenţi de la citirea propriei moţiuni. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum

Parlamentarii Opoziţiei, absenţi de la citirea propriei moţiuni. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Dec 2010   •   11:52

Parlamentarii care fac parte din colaiţia de guvernare au criticat, vineri, în plenul reunit al Parlamentului, absenţa PSD de la şedinţa în care urma să fie citit textul moţiunii de cenzură depusă de ei înşişi, pe legea-cadru a Salarizării bugetare. Astfel, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a menţionat că parlamentarii aparţinând partidelor din opoziţie "absentează în mod tendenţios şi vor să amâne citirea moţiunii de cenzură pe care ei înşişi au depus-o". Acesta a adăugat că preşedintele de şedinţă este obligat ca la începutul lucrărilor să anunţe câţi parlamentari sunt prezenţi şi să precizeze că cvorumul este legal îndeplinit, iar şedinţa este deschisă.

Parlamentarii PSD au fost acuzaţi că încearcă în mod tendenţios să blocheze citirea propriei moţiuni şi s-a întrebat retoric de ce aceştia au mai iniţiat-o.

"Are vreo valoare această moţiune pe care autorii ei nu vor să o citească?", a întrebat retoric Oltean.

În acelaşi timp, liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, a spus că parlamentarii se află într-o situaţie ridicolă. El a cerut preşedintelui de şedinţă Mircea Geoană să-şi asume citirea în şedinţa de vineri a moţiunii de cenzură depuse de opoziţie. El le-a spus colegilor parlamentari că aşa cum a văzut la televizor, parlamentari PSD au primit sms-uri să nu se prezinte la şedinţa de vineri.

Deputatul PDL Cezar Preda a calificat drept absurdă decizia PSD de a nu participa la şedinţa plenului reunit. "Nu s-a mai pomenit să introduceţi o moţiune de cenzură şi să fugiţi şi de la citirea ei", a spus acesta.

Membrii Parlamentului s-au întrunit în şedinţă de plen reunit, vineri dimineaţă, pentru prezentarea moţiunii "Legea salarizării Guvernului iresponsabil", iniţiată de 204 parlamentari PSD, PNL şi PC.

×
Subiecte în articol: PSD motiune parlament
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close