Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PDL au depus la Cameră solicitarea de înfiinţare a comisiei de revizuire a Constituţiei

Parlamentarii PDL au depus la Cameră solicitarea de înfiinţare a comisiei de revizuire a Constituţiei

Parlamentarii PDL au depus la Cameră solicitarea de înfiinţare a comisiei de revizuire a Constituţiei
Sursa foto: Mircea Toader
30 Noi 2009   •   13:49

Parlamentarii PDL au depus luni, la secretarul general al Camerei Deputaţilor solicitarea de înfiinţare a comisiei de revizuire a Constituţiei având în vedere rezultatele referendumului din 22 noiembrie prin care s-a validat voinţa electoratului pentru trecerea la un sistem legislativ unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari de la 472 la 300 de reprezentanţi.
Liderul grupului PDL, Mircea Toader a precizat că PDL propune înfiinţarea comisiei formată din 21 de senatori şi deputaţi, un reprezentant al Guvernului, unul al Preşedinţiei şi al avocatului poporului.

"Propunerea PDL se referă la o comisie comună, din 21 deputaţi şi senatori, un reprezentant al Guvernului, unul al preşedintelui României şi al Avocatului Poporului. Avem şi proiectul de hotărâre (...) După înfiinţarea Comisiei, urmează nişte acorduri şi discuţii politice între grupurile parlamentare având ca fundament hotărârea referendumului, dar sunt mai multe modificări necesare ale Constituţiei, în primul rând adaptarea ei la prevederile Tratatului de la Lisabona", a explicat Toader.

El a subliniat că pe lângă solicitările electoratului se vor discuta la reviziurea Constituţiei şi celelalte probleme, pe baza unui acord politic între grupurile parlamentare.
Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur a afirmat, la rândul său, că Biroul Permanent Naţional al partidului a mandatat, printr-o rezoluţie, proprii parlamentari pentru a solicita convocarea comisiei pentru modificarea Constituţiei în scopul păunerii în acord a textuzlui fundamental de lege al ţării cu voinţa celor 7,7 milioane de români care s-au exprimat prin referendum pentru unicameralism şi reducerea numărului de reprezentanţi ai corpului legislativ.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close