Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PDL au renunţat la cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling

Parlamentarii PDL au renunţat la cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling

Parlamentarii PDL au renunţat la cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
03 Feb 2010   •   14:51

Deputaţii PDL au decis miercuri să nu-şi mai susţină solicitarea adresată Comisiei juridice privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling. Liderul grupului parlamentar al acestei formaţiuni, Mircea Toader a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că doreşte să retragă adresa din data de 6 iunie 2009 depusă la Comisia juridică privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului premier, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale, de abuz în serviciu contra intereselor publice, privind existenţa unui contract între statul român şi Compania Sterling Resources LTD.
Secretarul Camerei Dumitru Pardău a explicat că Toader şi-a retras această cerere deoarece nu Parlamentul trebuie să stabilească cine este vinovat, ci sunt organe competente pentru acest lucru.
PDL a solicitat anul trecut începerea urmăririi penale a fostului premier, pe motiv că acesta ar fi săvârşit infracţiuni de subminare a economiei naţionale şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Camera Deputaţilor a aprobat, în iulie 2009, o hotărâre prin care solicita Guvernului şi celorlalte autorităţi executive să analizeze propunerile comisiei de anchetă în cazul Sterling şi aşteapta un raport din partea comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu. Potrivit hotărârii adoptate de deputaţi, Comisia juridică trebuie ca, în termen de 15 zile, să elaboreze un raport privind începerea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.
Guvernul a finalizat ancheta în cazul Sterling şi a decis să sesizeze Parchetul asupra raportului, care arată că înţelegerea cu firma canadiană a fost prelungită pentru a evita licitaţiile şi îi indică drept responsabili pe foştii şefi ANRM, fostul şef al SGG şi un fost secretar de stat din Finanţe.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close