Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PDL care au votat modificările la Codul Penal, SUSPENDAŢI trei luni din partid

Parlamentarii PDL care au votat modificările la Codul Penal, SUSPENDAŢI trei luni din partid

Parlamentarii PDL care au votat modificările la Codul Penal, SUSPENDAŢI trei luni din partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Dec 2013   •   15:36

Cei trei parlamentari PDL care ar fi votat pentru sau s-au abţinut la votul din Parlament privind modificările la Codul Penal, respectiv  Adrian Gurzău, Gheorghe Udrişte şi Dragoş Gunia, au fost suspendaţi din partid pentru o perioadă de trei luni, a decis, luni, Colegiul director al PDL, informează Mediafax.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, luni, că, potrivit deciziei Colegiului director al PDL, sunt sancţionaţi cu suspendarea din partid pentru o perioadă de trei luni parlamentarii Adrian Gurzău, Gheorghe Udrişte şi Dragoş Gunia.
   
El a precizat că în perioada în care "cineva este sancţionat" nu participă la votul din Parlament.
   
"Am avut trei colegi, doi au votat pentru la modificarea unui articol din Codul Penal care se referă la incompatibilităţi, deci trei au votat pentru şi unul s-a abţinut, i-am audiat şi eu cred în sinceritatea lor când au spus că au greşit, dar până la urmă discutăm despre imaginea PDL şi prin votul majorităţii membrilor Colegiului director au fost sancţionaţi cu suspendare pe o perioadă de trei luni din partid", a spus Blaga.
   
El a fost întrebat dacă nu crede că este o sancţiune prea dură având în vedere că PDL are puţini parlamentari.
   
"Nu şi vom lua în discuţie la viitorul Colegiu director şi pe cei care au lipsit pentru că unii şi unele dintre cei care au lipsit şi nici măcar nu şi-au exprimat votul sunt extrem de guralivi zilele astea şi atunci trebuie să vedem de ce nu au fost la vot", a adăugat Blaga.

El a mai spus că cei trei parlamentari sancţionaţi cu suspendare din partid pot depune contestaţie la Comisia partidului.
   
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a solicitat conducerii partidului sancţionarea deputaţilor democrat-liberali care au votat pentru modificarea infracţiunii de conflict de interese din Codul penal sau s-au abţinut.
   
Macovei menţiona, într-o declaraţie remisă Mediafax, că, potrivit listei de vot de pe site-ul Camerei Deputaţilor, deputaţii Adrian Gurzău şi Gheorghe Udrişte au votat pentru modificarea infracţiunii de conflict de interese, alături de USL, iar deputatul Dragoş-Ionel Gunia s-a abţinut.

×
Subiecte în articol: pdl Cod Penal
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close