Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PDL vor vota pentru demararea urmăririi penale în cazul Năstase

Parlamentarii PDL vor vota pentru demararea urmăririi penale în cazul Năstase

Parlamentarii PDL vor vota pentru demararea urmăririi penale în cazul Năstase
Sursa foto: Adrian Nastase
23 Feb 2009   •   14:53

PDL va vota pentru începerea urmăririi penale în cazul deputatului Adrian Năstase. Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni că s-a cerut parlamentarilor democrat-liberali să deblocheze dosarele demnitarilor aflate la Parlament pentru ca justiţia să se poată pronunța în aceste cazuri.
"Am făcut un apel la deblocarea dosarelor demnitarilor aflate la Parlament, mă refer aici la cele ale lui Adrian Năstase, pentru a le da drumul în justiţie, iar aceasta să-şi spună cuvântul", a precizat Flutur. "Nu este prima dată când am spus acest lucru şi noi vrem să aplicăm aceeaşi unitate de măsură pentru toţi. De altfel, am înţeles că şi domnul Năstase a cerut acelaşi lucru", a continuat vicepreședintele PDL, după ședința Biroului Permanent Naţional al partidului.
Deocamdată însă discuţiile privind raportul Comisiei juridice asupra dosarelor lui Adrian Năstase vor fi amânate pentru săptămâna viitoare, întrucât Regulamentul Camerei nu a fost încă modificat conform deciziei CCR. Prevederea se referă la faptul că pentru începerea urmăririi penale este nevoie de votul a doar 50% + 1 din numărul deputaţilor prezenţi și nu cu votul a două treimi din numărul total al deputaţilor, ca până în prezent.
"Biroul Permanent nu a primit încă raportul Comisiei de regulament a Camerei privind modificarea Regulamentului ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale" a explicat președintele camerei Deputaților, Roberta Anastase motivele întârzierii. Modificare va trebui votată în plen, înainte ca raportul privind dosarele social-democratului să poată fi dezbătut.
În aceste condiții, raportul Comisiei juridice privind dosarele lui Năstase va intra pe ordinea de zi a Biroului Permanent cel mai probabil săptămâna viitoare, tot atunci urmând să fie dezbătut şi în plen.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase vot parlament ancheta dosare
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close