Antena 3 Politică Parlamentarii şi-au angajat paznici la balcoane, după incidentul cu Sobaru

Parlamentarii şi-au angajat paznici la balcoane, după incidentul cu Sobaru

30 Iun 2011   •   22:45
Parlamentarii şi-au angajat paznici la balcoane, după incidentul cu Sobaru
Sursa foto: Foto: Videonews

Angajaţii aleşilor noştri au o nouă misiune. Să-i păzească de protestele extreme ale românilor disperaţi. După ce un electrician de la Televiziunea Publică s-a aruncat în gol de la un balcon din Camera Deputaţilor, parlamentarii şi-au pus paznici.

Când angajatul TVR, Adrian Sobaru, s-a aruncat de la balconul Palatului Parlamentului, a împietrit întreaga Românie. Guvernul şi conducerea Camerei Deputaţilor au făcut, apoi, tot posibilul ca incidentul să nu se mai repete. Mai întâi au vrut să pună geamuri securizante, însă asta ar fi costat prea mult.     

Deputaţii şi-au luat măsuri de siguranţă. Au pus câte un paznic în fiecare balcon şi o uşiţă, aşa încât niciun invitat să nu mai aibă acces în primul rând din balcoane.

Cât durează şedinţele de plen atât stau şi angajaţii în balcoane, în picioare. Chiar dacă asta înseamnă şi zece ore.

"A cădea din greşeală se evită, că nu te mai apropii de balustradă, a face ceva intenţionat e mult prea mult, pentru că personalul are timp să te convingă să nu o faci", spune Gheorghe Barbu, secretar general în Camera Deputaţilor.

Totul cu bani puţini. Uşiţele s-au făcut în tâmplăria deputaţilor, iar angajaţii deveniţi peste noapte paznici nu primesc nimic în plus. Chiar dacă sunt chemaţi de acasă.

"Orele suplimentare nu se plătesc, dacă e le recuperăm cu timp liber", a precizat Gheorghe Barbu.

Până la toamnă, paznicii pot sta liniştiţi. Aleşii au vacanţă. Din septembrie, însă, vor începe din nou pânda la balcon.

 
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close