Antena 3 CNN Politică Parlamentarii şi şefii CJ-urilor nu vor putea candida pe lista PDL pentru PE

Parlamentarii şi şefii CJ-urilor nu vor putea candida pe lista PDL pentru PE

Parlamentarii şi şefii CJ-urilor nu vor putea candida pe lista PDL pentru PE
Sursa foto: Gheorghe Flutur
02 Mar 2009   •   15:51

Parlamentarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii CJ, precum şi primarii şi viceprimarii democrat-liberali nu vor fi incluşi pe lista pentru europarlamentare, a anunţat luni, Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, până în prezent au fost depuse deja 61 de dosare de candidatură la conducerea centrală.
Biroul Permanent Naţional al PD-L a decis astăzi că la alegerile europarlamentare din iunie nu vor putea candida membrii de partid deja aleşi în Parlamentul naţional sau ca preşedinţi de consilii judeţene şi primari. Aceeaşi prevedere ar fi valabilă şi pentru cei aleşi indirect de către electorat, viceprimarii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene.
"S-a ridicat problema celor din administraţia locală şi a parlamentarilor aleşi în colegii uninominale. S-a considerat că aceştia au o responsabilitate în faţa electoratului şi trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt", a declarat Flutur.
Potrivit lui Flutur, au fost depuse 61 de candidaturi la sediul central al partidului, 19 dintre posibilii candidaţi având mai puţin 35 de ani. Mai au de trimis liste cu propuneri filialele din Botoşani, Giurgiu şi Teleorman.
Între timp, comisia internă de selectare a eurocandidaţilor va începe un proces de audiere a acestora, concomitent cu analiza dosarelor. În stabilirea componenţei listei PD-L pentru Parlamentul European, se va ţine seama de programul politic al fiecărui candidat, de CV-ul acestuia, precum şi de performanţele electorale ale filialei care îl susţine. "Este nevoie de o combinaţie de criterii pentru soluţia optimă", a apreciat democrat-liberalul.
Flutur a adăugat că Executivul urmează să decidă dacă alegerile europarlamentare din iunie vor avea loc într-o singură zi sau în două, după cum a sugerat consilierul prezidenţial Cristian Preda, unul dintre cei 61 de pedelişti care se luptă pentru un loc elibigil pe listele PD-L.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close