Antena 3 CNN Politică Parlamentarii USR foşti membri ai Guvernului Cioloş consideră inutilă participarea lor la şedintele Comisiilor de buget

Parlamentarii USR foşti membri ai Guvernului Cioloş consideră inutilă participarea lor la şedintele Comisiilor de buget

Parlamentarii USR foşti membri ai Guvernului Cioloş consideră inutilă participarea lor la şedintele Comisiilor de buget
18 Ian 2017   •   18:08

 Parlamentarii USR care au fost membri ai Cabinetului Cioloş şi care sunt invitaţi la audierile de la Comisiile de buget-finanţe privind rectificările bugetare făcute anul trecut consideră inutilă participarea lor la acele şedinţe şi consideră că ancheta pe care o fac acestea este "o mascaradă fără un alt scop decât cel politic, al PSD". 

"În opinia USR, Comisia comună de buget-finanţe, care analizează ultima rectificare de buget a Guvernului Cioloş, este un spectacol de circ politic. PSD şi-a minţit alegătorii în campania electorală şi caută un ţap ispăşitor pentru imposibilitatea de a-şi putea îndeplini promisiunile. Mai este şi o diversiune menită să distragă atenţia de la singurul obiectiv al partidului: impunitatea pentru faptele de corupţie săvârşite de politicienii majorităţii. PSD a minţit şi că va înfiinţa o comisie de anchetă, aceasta este o comisie de analiză cu o ordine de zi obişnuită. Majoritatea din Parlament risipeşte banii cetăţenilor pentru a analiza ceea ce spune chiar ministrul PSD de Finanţe că este acea gaură la buget, o prognoză. Prin urmare, parlamentarii USR care au fost membri ai Cabinetului Cioloş şi care sunt invitaţi la această pseudo-comisie consideră inutilă participarea lor la o mascaradă fără un alt scop decât cel politic, al PSD", se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES de USR. 

Potrivit sursei citate, deputatul USR Dan Barna a transmis preşedintelui Comisiei pentru buget de la Camera Deputaţilor o scrisoare în care spune că în perioada în care a îndeplinit mandatul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene nu a avut la niciun moment niciun fel de atribuţii sau sarcini delegate relative zonei pregătirii/rectificării bugetului MFE. 

"Am primit, cu surprindere, în cursul zilei de ieri adresa de informare prin care îmi comunicaţi că am fost inclus în calendarul de audieri stabilit de birourile de conducere ale Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului. Prin prezenta adresă vă comunic că în perioada în care am îndeplinit mandatul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene nu am avut la niciun moment niciun fel de atribuţii sau sarcini delegate relative zonei pregătirii/rectificării bugetului MFE. Nu am avut niciun fel de contribuţie la rectificarea bugetului general consolidat şi este important de precizat că Ministerul Fondurilor Europene nu are niciun rol sau atribuţie în procesul de elaborare a bugetului celorlalte entităţi publice, ordonatori de credit, estimările privind fondurile europene aferente proiectelor pe care intenţionează să le deruleze acestea fiind în exclusiva lor responsabilitate", a scris Barna. 

Potrivit deputatului USR, invitarea sa la analiza pe care o desfăşoară cele două comisii parlamentare nu este de natură să furnizeze informaţii relevante pentru tema adresată. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: parlamentari USR
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close