Antena 3 Politică Parlamentarii vor înfiinţarea unor ateliere de ucenicie pe lângă centrele de plasament

Parlamentarii vor înfiinţarea unor ateliere de ucenicie pe lângă centrele de plasament

03 Iun 2017   •   21:01
Parlamentarii vor înfiinţarea unor ateliere de ucenicie pe lângă centrele de plasament

Mai mulţi deputaţi PSD au depus în Parlament un proiect de lege care prevede înfiinţarea unor Ateliere sau Centre de Ucenicie care să funcţioneze pe lângă casele de copii sau centrele de plasament, unde copii să înveţe o meserie.

„Actuala legislaţie nu prevede măsuri sociale de integrare a copiilor din centrele de plasament, care la vârsta majoratului pur şi simplu sunt lăsaţi pe stradă, la voia întâmplării. (...) Înfiinţarea unor Ateliere sau Centre de Ucenicie, care să funcţioneze pe lângă centrele de plasament este o măsură care poate ajuta aceşti tineri aflaţi în pragul excluderii din centrele de plasament să înveţe o meserie tradiţională, o meserie pe care să o practice după excluderea din centrul de plasament. În acest fel tinerii vor fi atraşi să identifice potenţiale surse de venit bazate pe practicarea meseriei învăţate, putând să îşi construiască propria viaţă în care să se simtă confortabil”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul legislativ.

Potrivit proiectului de Lege, în atelierele sau centrele de ucenicie înfiinţate pe lângă casele de copii sau centrele de plasament copiii cu vârste între 16 şi 18 ani vor învăţa şi practica diverse meserii, cu preponderenţă tradiţionale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close