Antena 3 CNN Politică Parlamentarii vor propria armată, dotată cu tancuri, artilerie și avioane de luptă

Parlamentarii vor propria armată, dotată cu tancuri, artilerie și avioane de luptă

Parlamentarii vor propria armată, dotată cu tancuri, artilerie și avioane de luptă
01 Noi 2016   •   15:48

După pensii speciale, parlamentarii vor să aibă și propria armată, dotată cu tancuri, artilerie și avioane de luptă. În subordinea Parlamentului se dorește să fie organizată o structură militară denumită Garda Națională a României, care va dispune de forțe terestre, infanterie, geniu și artilerie, dar și aeriene, cu elicoptere și avioane de luptă, iar șeful acesteia va fi numit de Biroul Permanent al Senatului, conform profit.ro.

Ideea este prevăzută într-un proiect legislativ care urmează să intre în debatere în Parlament.

Conform proiectului, inițiat de un parlamentar PSD, Garda Națională a României va fi sub controlul Parlamentului și nu sub controlul MApN.

De asemenea, conform proiectului, Garda Națională a României va avea în compunere atât forțe terestre, cât și forțe aeriene.

Forțele terestre vor fi alcătuite din opt brigăzi de infanterie sau brigăzi mecanizate, o brigadă de geniu și o brigadă de artilerie terestră după standarde NATO, organizate pe câte șase batalioane.

Forțele aeriene ar urma să fie alcătuite din opt baze de elicoptere, dotate cu elicoptere de luptă și avioane de transport, precum și cu avioane de vânătoare, care, potrivit proiectului, trebuie să fie “de producție autohtonă”, organizate pe escadrile, patrule și celule.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close