Antena 3 CNN Politică Parlamentarii vor rămâne mai uşor fără imunitate. Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015

Parlamentarii vor rămâne mai uşor fără imunitate. Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015

Parlamentarii vor rămâne mai uşor fără imunitate. Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Mar 2012   •   17:36

Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie pentru următorii trei ani. Ca prevederile strategiei să intre în vigoare, trebuie ca Parlamentul să aprobe documentul guvernamental.

Guvernul propune Parlamentului simplificarea procedurii de ridicare a imunităţii deputaţilor şi senatorilor, în faţa acţiunilor penale.
  
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat că Strategia va fi înaintată, prin intermediul coaliţiei de guvernare, Parlamentului, cu propunerea ca Legislativul să adopte o declaraţie prin care să-şi asume obiectivele documentului guvernamental.
  
Printre aceste obiective se numără şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare, a menţionat Predoiu, dar, susţine el, soluţiile rămân să fie identificate şi adoptate de Legislativ.

"Este un astfel de obiectiv simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare. Sunt convins că subsecvent acestei declaraţii pe care o preconizăm Parlamentul va trece şi la simplificarea acestora prin regulamentele proprii", a spus ministrul.
  
El a arătat că simplificarea se referă şi la accelerarea procedurilor de analiză şi soluţionare a cererilor formulate de organele judiciare în cazuri în care sunt implicaţi senatori sau deputaţi.
  
"Simplificarea presupune şi o accelerare, dar cred că acest lucru poate fi stabilit doar de Parlament. Noi, ca minister, nu putem decât să sprijinim tehnic un astfel de proces", a explicat Cătălin Predoiu.


×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close