Antena 3 CNN Politică Parlamentul a adoptat bugetul pe 2014. Băsescu a anunţat că respinge bugetul

Parlamentul a adoptat bugetul pe 2014. Băsescu a anunţat că respinge bugetul

Parlamentul a adoptat bugetul pe 2014. Băsescu a anunţat că respinge bugetul
de M.Z.    |    04 Dec 2013   •   14:12
Parlamentul a adoptat astăzi legea bugetului pe 2014. Guvernul aşteaptă acum mutarea lui Traian Băsescu - preşedintele a anunţat deja că va retrimite bugetul la parlament. Iar Victor Ponta l-a rugat doar să o facă rapid, să nu aştepte expirarea termenului de 20 de zile. 

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor.
 
Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi "pentru", 49 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri, iar bugetul asigurărilor sociale de stat a întrunit 347 voturi "pentru", 49 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.

Deputaţii şi senatorii s-au grăbit şi au reuşit să voteze toate articolele în doar zece ore. 

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va respinge bugetul, din cauză că guvernul Ponta vrea mărirea accizei cu 7 eurocenţi.

Premierul Victor Ponta vrea ca până de sărbători bugetul să fie adoptat, în ciuda sabotajelor făcute de preşedinte. La începutul şedinţei de guvern, şeful Executivului le-a mulţumit tuturor celor care au susţinut proiectul de buget pentru anul 2014 şi le-a transmis românilor că a făcut eforturi pentru ca bugetul să fie unul bun.
 

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

 
Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas "inflexibil", respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.
 
Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibilă", iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.
 
Preşedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului şi ia în calcul, ulterior, şi sesizarea Curţii Constituţionale.
 
Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.
 
Discutarea în board-ul FMI a scrisorii de intenţie şi a memorandumului de politici economice încheiate cu autorităţile române, programată pentru luna decembrie, va fi amânată întrucât documentele trebuie să conţină şi semnătura preşedintelui ţării.

×
Subiecte în articol: buget buget2014 Victor Ponta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close