Antena 3 CNN Politică Parlamentul a retrimis la Guvern proiectul Legii Educaţiei

Parlamentul a retrimis la Guvern proiectul Legii Educaţiei

Parlamentul a retrimis la Guvern proiectul Legii Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact images
29 Noi 2010   •   15:23

Birourile Permanente au retrimis Guvernului proiectul de lege privind educaţia, precum şi "angajarea răspunderii" pe acesta, întrucât procedura a fost declarată neconstituţională, a informat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, citat de Mediafax.

"La un vot diferenţă s-a adoptat propunerea de retrimitere la Guvern a angajării, având în vedere că decizia Curţii a spus clar că această angajare pe Legea educaţiei este neconstituţională", a spus liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa care a precizat că decizia Birourilor Permanente reunite a fost luată la propunerea PSD.

"Noi am propus ca proiectul de lege şi angajarea, pentru că a fost declarată neconstituţională, să fie retrimise la Guvern, iar colegii de la PNL şi-au şi retras semnăturile de pe moţiune", a spus Duşa.

Liderul grupului PSD din Cameră a precizat că PSD nu şi-a retras semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

 


Liberali şi-au retras, luni, semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă după asumarea răspunderii pe Legea educaţiei. Aceştia au trimis documentele în acest sens Birourilor reunite, astfel că moţiunea nu mai are numărul de semnături necesare pentru a putea fi dezbătută.

Miercurea trecută, membrii Executivului au anunţat că vor continua procedura angajării răspunderii pentru Legea Educaţiei. Premierul Emil Boc l-a atenţionat pe Mircea Geoană că, în cazul în care va continua să boicoteze asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei, va fi înlocuit de la Senat.
 



×
Subiecte în articol: Legea Educaţiei guvern
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close