Antena 3 CNN Politică Parlamentul a votat bugetul asigurărilor sociale

Parlamentul a votat bugetul asigurărilor sociale

20 Dec 2014   •   12:11
Parlamentul a finalizat votul pentru bugetul asigurărilor sociale, în urmă cu puţin timp. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus că este un buget mai mare cu 5,08% faţă de cel de anul trecut şi asigură îndeplinirea tuturor angajamentelor luate de Guvern, inclusiv pensiile mărite cu 5% pentru cei 5.433.000 de pensionari.
Ea a adăugat că bugetul prevede şi majorarea pensiilor sociale şi implementarea deciziei Curţii Constituţionale privind recalcularea pensiilor pentru 250.000 de pensionari pentru 10 luni. ?Bugetul cuprinde şi sumele suplimentare, astfel încât să putem asigura transferul către pilonul II de pensii?, a precizat Plumb. 
Rovana Plumb a mai spus că bugetul de şomaj prevede o scădere cu 4,99%, deoarece a preconizat pentru 2015 o rată a şomajului de 5,1%, faţă de 5,3% cât a fost în 2014 şi reducerea cu 20.000 a numărului de şomeri, de la 485.000 la 465.000.
Potrivit lui Plumb, bugetul de şomaj asigură în mod clar plata şomajului şi asigurarea de programe pentru creşterea ocupării locurilor de muncă în rândul tinerilor şi al persoanelor peste 45 de ani.
PNL a anunţat că nu va vota proiectul de buget de sigurări sociale, deputatul PNL Cristina Pocora apreciind că este "un buget al sărăciei, cu spatele la viitor".
"Grupul PNL nu va vota acest buget, care ne spune că în 2015 Guverul va avea un buget consolidat al sărăciei, cu spatele la viitor. Se cârpeşte în continuare, se dau câţiva lei în plus şi viaţa oamenilor va fi tot mai grea", a spus Pocora.
 

×
Subiecte în articol: parlament vot buget asigurari sociale
Parteneri
Cunoscută cafenea din București, închisă de ANPC
x close