Antena 3 CNN Politică Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară. Ponta se va adresa marţi celor două Camere

Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară. Ponta se va adresa marţi celor două Camere

Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară. Ponta se va adresa marţi celor două Camere
de O.P.    |    29 Iun 2012   •   13:16
UPDATE 13:11 - Premierul Victor Ponta va adresa, marţi, plenului reunit al Parlamentului, în cadrul unei sesiuni extraordinare, mesajul său privind discuţiile care au avut loc la Consiliul European de la Bruxelles, potrivit unor surse politice.
   
Potrivit surselor menţionate, în acest moment USL lucrează la cererea de convocare a celor două Camere pentru marţi, astfel încât premierul Victor Ponta să se adreseze Parlamentului pentru a informa asupra discuţiilor care au avut loc la Consiliul European de la Bruxelles.
   
Aceleaşi surse au precizat că USL a depus deja la conducerea celor două Camere cererea de convocare a unei sesiuni extrordinare a Parlamentului.


UPDATE 23:23 - Victor Ponta a făcut declaraţii în direct de la Consiliul European. Acesta a ţinut să menţioneze câteva veşti bune pe care le are pentru ţara noastră. Una dintre acestea ar fi că România nu  va avea fondurile europene reduse între anii 2014-2020, astfel că se vor putea folosi cât mai inteligent pentru noi investiţii şi crearea locurilor de muncă.

"În ceea ce priveşte recomandările specifice de ţară, făcute de preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, în cazul României s-a apreciat respectarea şi încadrarea în coordonatele pe care le avem în baza acordurilor cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, iar principala recomandare a fost destul de clară şi simplă, aceea de a păstra această încadrare şi obligaţiile pe care ni le-am asumat ca Guvern."

"În ceea ce priveşte discuţia de principiu asupra cadrului financiar multianual 2014 - 2020, România şi-a manifestat susţinerea faţă de propunerea Comisiei, iar concluziile şi declaraţia adoptată la Bucureşti de către grupul prietenilor coeziunii, a fost reţinută ca element principal în trecerea în perioada imediat următoare la discuţiile pe cifre şi pe date concrete. Asta înseamnă că România în 2014-2020 nu va avea fonduri Europene reduse, nici în ceea ce priveşte plăţile directe, politica agricolă comună, nici în ceea ce priveşte fondurile structurale şi de coeziune."

Discuţiile din cadrul Consiliului European vor continua în această noapte, premierul precizând că toate deciziile vor fi comunicate prin intermediul presei.


 
Fostul premier Emil Boc susţine că preşedintele Băsescu este cel care trebuie să meargă la summitul de la Bruxelles.

Pe site-ul Consiliului European, acolo unde sunt postate fotografiile şefilor de delegaţii, apar numele şi poza premierului Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close