Antena 3 CNN Politică Parlamentul, somat din nou de Băsescu să accelereze adoptarea Codurilor de procedură la pachet cu legea ANI

Parlamentul, somat din nou de Băsescu să accelereze adoptarea Codurilor de procedură la pachet cu legea ANI

Parlamentul, somat din nou de Băsescu să accelereze adoptarea Codurilor de procedură la pachet cu legea ANI
21 Iun 2010   •   15:09

Preşedintele Train Băsescu a trasnsmis o nouă scrisoare conducerii Senatului prin care revine asupra solicitării sale iniţiale de accelerare a procesului de adoptare al codurilor de procedură civilă şi Penală, în paralel cu rediscutarea şi modificarea noii legi ANI trimisă spre reexaminare Parlamentului de către şeful statului. O scrisoare similară a fost adresată şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. În textul epistolei, Băsescu invocă necesitatea respectării angajamentelor asumate în domeniul justiţiei de ţara noastră faţă de Uniunea Europeană şi cere implementarea acestora înainte de următorul raport de ţară al Comisiei Europene.

"Ţinând cont de obligaţiile asumate faţă de Uniunea Europeană şi de faptul că Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei îi este încă aplicabil României şi având în vedere apropierea datei la care Comisia Europeană va adopta Raportul de evaluare a progreselor înregistrate de ţara noastră în domeniul reformei justiţiei, revin la solicitarea adresată dumneavoastră, ca până la intrarea în vacanţa parlamentară, dacă este posibil, cele două Camere ale Parlamentului României să dezbată şi să aprobe proiectul Codului de procedură penală şi al celui de procedură civilă, precum şi proiectul de lege pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Adoptarea acestor proiecte de lege reprezintă o prioritate pentru România din perspectiva angajamentelor asumate faţă de Uniunea Europeană? se arată în scrsiaoarea prezidenţială.

Este a treia oară când şeful statului optează la acestă cale procedurală pentru a atrage atenţia legislativului asupra necesităţii grăbirii procedurii de adoptare a codurilor de procedură. În 2 iunie, Băsescu a remis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care solicita Legislativului să adopte, până la sfârşitul acestei sesiuni, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă.

De asemenea, în 18 aprilie, Traian Băsescu a transmis scrisori Parlamentului şi Guvernului, în care semnala necesitatea adoptării în regim de urgenţă a Codurilor de procedură penală şi civilă şi a legilor de punere în aplicare a celor patru Coduri juridice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu scrisoare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close