Antena 3 CNN Politică Parlamentul va trece pe energie solară şi eoliană

Parlamentul va trece pe energie solară şi eoliană

Parlamentul va trece pe energie solară şi eoliană
Sursa foto: Palatul Parlamentului
24 Feb 2009   •   13:32

Cel mai mare consumator de energie electrică din Bucureşti, palatul parlamentului va trece pe surse regenerabile solare şi eoliene. Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de Hotârâre pentru trecerea la realizarea Proiectului-pilot "Palatul Parlamentului-clădire 0 energie", prin care sediul Parlamentului să se aprovizioneze cu energie exclusiv din astfel de surse.
Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a explicat că proiectul urmăreşte alimentarea cu energie electrică a clădirii Palatului Parlamentului, doar din surse regenerabile: panouri solare şi fotovoltaice, precum şi centrale eoliene.
Proiectul iniţiat de social-democratul Iulian Iancu a fost susţinut în unanimitate în Biroul Permanent, şi a fost votat de Cameră cu 231 voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi 8 abţineri.
La rândul lui, liderul grupului PDL, Mircea Toader a afirmat că susţine proiectul pilot "Palatul Parlamentului-clădire 0 energie", existând un precedent când pentru un program similar 12 şcoli, care nu aveau acces la alte surse de energie, au folosit panorurile solare, iar rezultatele au fost "spectaculoase", costurile reducându-se cu 55%. "Dacă vom reuşi, vom demonstra că energia neconvenţională este la ea acasă în Parlamentul României", a spus Toader.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlament energie
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close