Antena 3 CNN Politică Parlamentul a votat înființarea Registrului traficanților de droguri. Alina Gorghiu: "Va oferi pârghii pentru autorități în prevenirea și combaterea traficului de droguri"

Parlamentul a votat înființarea Registrului traficanților de droguri. Alina Gorghiu: "Va oferi pârghii pentru autorități în prevenirea și combaterea traficului de droguri"

Parlamentul a votat înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri, o lege iniţiată de Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, împreună cu parlamentari PNL.

Parlamentul a votat înființarea Registrului traficanților de droguri. Alina Gorghiu: "Va oferi pârghii pentru autorități în prevenirea și combaterea traficului de droguri"
Sursa foto: Facebook | Alina Gorghiu
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2024   •   12:58

"Astăzi, a fost făcut un pas important în bătălia pe care întreaga societate românească o poartă împotriva fenomenului drogurilor. Legea care prevede înființarea Registrului traficanților de droguri a fost votată de Camera Deputaților, for decizional, cu 246 de voturi. Am inițiat acest proiect, împreună cu colegi din PNL, din nevoia de a avea un instrument cu rol în prevenirea și combaterea traficului de droguri. Mai ales că sunt traficanți care recidivează.

Registrul reprezintă un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum și a celor au efectuat fără drept operațiuni cu substanțe psihoactive sau pretinzând că dețin autorizație.

Practic, vorbim despre o bază de date cu ajutorul căreia poliția va putea să verifice unde sunt traficanții, ce fac, ce serviciu au, cu cine intră în contact, dacă sunt la un festival sau dacă stau în preajma școlilor.

În funcție de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 și 20 de ani. În această perioadă, poliția va putea ști unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri.

În România, consumul și traficul de droguri sunt pe un trend ascendent. Statisticile confirmă: anul trecut au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri. Și cea mai vulnerabilă categorie socială este reprezentată de tineri. Avem datoria de a-i proteja. Și mă bucur că acest registru va oferi pârghii pentru autorități în prevenirea și combaterea traficului de droguri!", a declarat Alina Gorghiu, senator PNL şi ministru al Justiţiei.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu PNL
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close