Antena 3 CNN Politică Un partid unionist din Republica Moldova refuză alianța cu AUR la Chișinău: ”Nu ne putem permite să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin”

Un partid unionist din Republica Moldova refuză alianța cu AUR la Chișinău: ”Nu ne putem permite să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin”

Secretarul general al Partidului Unității Naționale din Moldova, Anatol Șalaru, a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă nu se va alia cu AUR pentru alegerile parlamentare de pe 11 iulie.

Un partid unionist din Republica Moldova refuză alianța cu AUR la Chișinău: ”Nu ne putem permite să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    19 Mai 2021   •   00:09

Anatol Salariu a spus că Partidul Unității Naționale din Moldova nu dorește să se asocieze cu un partid ”antieuropean, antivaacin, cu vădite simpatii prorusești”.

”Nu ne putem permite, la început de cale, să ne identificăm cu un partid antieuropean, antivaccin, un partid cu vădite simpatii prorusești. Senatoarea Șoșoacă și-a cerut scuze de la Rusia pentru comportamentul României. În aceste condiții, am considerat că este mai bine să mergem singuri ”, a spus Anton Șalaru ieri, în cadrul unei emisiuni din Moldova.

Acesta a mai precizat faptul că AUR nu are interese în politica moldovenească, ci își dorește ca prin participarea la parlamentarele de pe 11 iulie să câștige capital politic în România. 

„Propunerea noastră a fost să facem un bloc electoral. Bloc format din PUN, AUR, PL și USB. Ei ne-au spus franc să scopul lor este să intre în Parlamentul Republicii Moldova și să aibă 15 deputați. Primele 10 locuri ni le dau nouă, celorlalte partide de pe lista lor, cu condiția că mergem sub numele și sigla AUR […] Scopul lor (al AUR- n.red.) nu este de a schimba ceva în politica de la Bîc, scopul lor este să crească în sondaje în România. Ne-au spus că fiind în Parlamentul din Republica Moldova, estimează că vor câștiga 8%-10% în România”, a precizat Șalaru, potrivit G4Media.

Poziționarea Partidului Unității Naționale față de AUR vine după ce trei partide au anunțat că vor face alianță cu filiala din Moldova a formațiunii politice românești pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. 

Astfel, Uniunea Salvați Basarabia (USB), Partidul Popular Românesc (PPR) și Partidul Liberal (PL) vor participa sub sigla AUR la viitorul scrutin.

Rezultatul obținut de AUR la parlamentare i-a convins pe liberalii din Moldova să facă front comun cu formațiunea.

„Am decis ca noi, cei din Partidul Liberal, să facem front comun cu Alianţa pentru Unirea Românilor, care a obţinut un rezultat excepţional în cadrul alegerilor parlamentare din România. Necesitatea opţiunii unioniste în buletinul de vot este absolut necesară. Ajunge cât am mizat pe votul util.

Păstrându-ne identitatea liberală, noi, membrii Partidului Liberal am decis să participăm la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie prin alăturare la proiectul AUR. Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit. Sunt sigur că unirea o vom face sub flamura AUR”, a declarat Dorin Chirtoacă pe 17 mai.

×
Subiecte în articol: aur alegeri
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close