Partidul Democrat Liberal a depus listele de candidaţi pentru europarlamentare

05 Apr 2009   •   20:26
Partidul Democrat Liberal a depus listele de candidaţi pentru europarlamentare Emil Boc
Liderii Partidului Democrat Liberal au depus listele cu candidaţi pentru euroalegeri. Delegaţia a fost condusă de preşedintele partidului Emil Boc, alături de care s-au aflat si alţi lideri ai partidului. El a declarat că PD-L a strâns peste un milion de semnături pentru susţinerea candidaturilor. Boc speră ca PD-L să câştige un număr cât mai mare de locuri în Parlamentul European.

Preşedintele PDL Emil Boc a mers la Biroul Electoral Central să depună listele, împreună cu membri marcanţi din conducerea partidului, printre care Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Elena Udrea sau Roberta Anastase, "o generaţie de parlamentari europeni care va contribui la absorbţia fondurilor comunitare, încheierea monitorizării pe justiţie, accederea României în Spaţiul Schengen dar şi aderarea la moneda Euro?.

Boc a vorbit şi despre candidatura Elenei Băsescu ca indepedentă la Parlamentul European. ?Ar fi ideal ca omul să aibă două voturi. Din nefericire are unul singur şi având unul singur votul nostru va merge spre PD-L?, a spus el

Lista PD-L este deschisă de Theodor Stolojan, Monica Macovei şi Traian Ungureanu. Pe locul 14, ultimul considerat eligibil ar fi trebuit să fie creatoarea de modă Irina Schrotter, dar pe lista depusă la BEC numele acesteia nu mai apare. PDL a strâns pentru susţinerea candidaţilor peste un milion de semnături.

Şi liberalii au anunţat că luni vor depune la BEC listele cu candidaţii pentru euroalegeri. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 8 aprilie, ora 24.00.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe data de 7 iunie, iar alegătorii vor alege 33 de europarlamentari.

Antena 3

Parteneri
x close