Antena 3 CNN Politică Partidul lui Traian Băsescu, campanie cu LISTE FALSE

Partidul lui Traian Băsescu, campanie cu LISTE FALSE

Partidul lui Traian Băsescu, campanie cu LISTE FALSE
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Apr 2014   •   10:50
Partidul lui Traian Băsescu are probleme serioase când vine vorba de membri şi susţinători. Corpul de Control al Guvernului a descoperit că petiţia iniţiată de Partidul Mişcarea Populară referitoară la acciza pe carburanţi are probleme la semnături. 
 
Mai exact, 2.700 de semnatari reali au fost prezentaţi ca 300.000. Partidul a fost reclamat la Parchet pentru fals. 
 
Un număr total de 206.251 de rubrici cu "semnături" nu conţin date de natură a permite identificarea petiţionarilor. Acestea conţin doar numele, prenumele, localitatea de domiciliu sau reşedinţă (fără adresa completă) şi semnăturile unor persoane, fără alte date de natură să permită identificarea petiţionarilor. 
 
Doar un număr de 3.468 de rubrici conţin date suplimentare de natură a permite identificarea semnatarilor, numai aceştia putând fi consideraţi petiţionari în sensul dispoziţiilor legale, cu condiţia ca datele de identificare să fie corespunzătoare adevărului. (...) 
 
Conform datelelor de la Evidenţa Persoanelor, au fost identificate 2.748 de persoane, iar 729 de persoane înscrise în listele cu "semnături" nu au fost identificate deoarece datele de identificare menţionate în liste au fost inexacte ori necorespunzătoare adevărului.
 
În concluzie, în baza datelor de identificare consemnate în listele cu "semnături" au fost identificate 2.748 de persoane care ar fi "semnat" în favoarea petiţiei colective iniţiată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară, acestea putând fi considerate petiţionari conform prevederilor legale, doar dacă au semnat, şi în realitate, petiţia colectivă. 
 
Au fost identificate 12 situaţii în care "semnatarii" petiţiei colective iniţiată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară decedaseră anterior datei de întocmire a listelor. (....) În 4 situaţii, în listele cu "semnături" întocmite au fost înscrise date despre acte de identitate care nu mai erau valabile din anul 2008 sau 2009, pentru aceleaşi persoane fiind emise alte acte de identitate cu 4 sau chiar 5 ani anterior.
 

×
Parteneri
Mama fetiţei omorâte în Bucureşti a mărturisit cine i-a ucis copilul
x close