Antena 3 CNN Politică Partidul Național Liberal caută înlocuitor pentru Marian Petrache. Cine ar putea să îi ia locul

Partidul Național Liberal caută înlocuitor pentru Marian Petrache. Cine ar putea să îi ia locul

Partidul Național Liberal caută înlocuitor pentru Marian Petrache. Cine ar putea să îi ia locul
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Feb 2017   •   10:27

PNL caută înlocuitor pentru Marian Petrache, care a demisionat din funcţia de secretar general al partidului după ce DNA a început urmărirea penală pe numele său.

Liberalii sunt în miezul pregătirilor pentru Convenţia Naţională, unde îşi vor alege şi preşedintele.

Reporterul Antena 3 Andreea Dumitrache a explicat că partidul va organiza convenția, cel mai probabil, la mijlocul lunii iunie.

Între timp, funcția deținută până acum de Marian Petrache ar putea fi preluată de Dan Motreanu, secretar general interimar, conform unor surse politice.

Procurorii anticorupţie au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mită şi şantaj. 

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că procurorii îl acuză că l-ar fi şantajat pe fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin.

"Acum nouă ani, primarul de la Jilava, care şi-a schimbat (...) buletinul după ce a ieşit primar, pe Bucureşti, şi ştiţi că dacă îţi schimbi buletinul de pe localitatea în care ai candidat îţi pierzi mandatul de primar, vezi Doamne, că s-a dus la prefect şi am vorbit cu prefectul, că el îşi face buletinul înapoi imediat ca să nu-l demită şi l-am şantajat pentru asta", le declarat Petrache jurnaliştilor după întâlnirea cu procurorii anticorupţie.

Întrebat cu ce l-ar fi şantajat pe fostul primar, Petrache a explicat că se fac afirmaţii că l-ar fi şantajat ca să nu spună că şi-a schimbat buletinul şi ar fi primit o excursie în schimb.

'Mi-a plătit o excursie nu ştiu unde (...). A costat 2.100 de euro. (...) La Monte Carlo (...). Am fost acolo, dar în alte condiţii adică (...). El mi-a cumpărat biletul prin ordin făcut de (...) deci, nu aşa...", a mai spus Petrache.

El a afirmat că nu-şi explică de ce fostul primar s-a gândit să facă un denunţ după nouă ani.

"Da. Şi-a adus aminte. (...) Păi, nu este arestat? Nu este condamnat şapte ani? (...) Merg la detectorul de minciuni. (...) Păi, ascultaţi-mă, dar cum să-mi şantajez propriul primar, nu vi se pare că este strigător la cer? (...) Eu sunt prieten cu toţii primarii din Ilfov, inclusiv cu ăia de la PSD am o relaţie bună", a mai declarat Petrache.

Întrebat dacă îşi dă demisia, el a precizat că doar din partid, nu şi din Consiliul Judeţean.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close