Antena 3 CNN Politică Patriciu: Antonescu îl poate bate pe Băsescu şi impune un guvern liberal

Patriciu: Antonescu îl poate bate pe Băsescu şi impune un guvern liberal

Patriciu: Antonescu îl poate bate pe Băsescu şi impune un guvern liberal
Sursa foto: dinu patriciu
24 Mar 2009   •   04:29

Fost apropriat al lui Călin Popescu Tăriceanu şi trecut apoi în barca lui Crin Antonescu, pe care l-a susţinut pentru conducerea partidului, omul de afaceri liberal Dinu Patriciu crede în forţa preşedintelui PNL de a-l învinge pe Traian Băsescu.
Prezent la o emisiune tv, politicianul a mai ţinut să îl atace indirect pe fostul premier, apreciind că Antonescu ar putea impune un Guvern liberal şi să dea formaţiunii o imagine mai apropiată de liberalism decât cea din ultimii patru ani.

"Cred că PNL are nevoie de o schimbare, de o figură nouă, atunci când starea lui s-a schimbat - de la putere în opoziţie", şi-a argumentat Patriciu preferinţa pentru Antonescu, recunoscând că l-a votat ca preşedinte al PNL. El a adăugat că imaginea lui Călin Popescu Tăriceanu a fost erodată de guvernare şi a susţinut că fostul Cabinet "s-a sprijinit pe suporturi neliberale". Omul de afaceri a menţionat că aceasta nu este "un reproş" pentru că "nu avea cum să facă altceva în situaţia politică a ultimilor patru ani".

Totuşi, Patriciu a insistat că, prin alegerea lui Antonescu, PNL va avea o imagine mai apropiată de liberalism decât cea transmisă în ultimii patru ani. Cât priveşte calităţile noului preşedinte al PNL, omul de afaceri s-a referit la el ca la un "întreprinzător în politică", chiar dacă a avut opţiunea de a nu se ocupa de afaceri. "E un om pragmatic şi un om tânăr", a sintetizat el.

Omul de afaceri a ţinut să puncteze că atât Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Crin Antonescu "au convingeri comune", dar pe primul l-a "uzat" guvernarea. Astfel că, a continuat el, "Crin are capacitatea de a mobiliza energiile liberalilor pentru a impune un Guvern liberal sau un preşedinte liberal în România prin votul popular".

"Sunt absolut convins că Antonescu îl poate învinge pe Traian Băsescu", a mai afirmat Patriciu. El a menţionat că "oricine intră în turul doi îl va învinge pe actualul preşedinte". Întrebat despre varianta unui candidat unic împotriva lui Băsescu, omul de afaceri a comentat că, "din fericire", există un sistem electoral cu două tururi de scrutin, iar în turul al doilea cel mai probabil că se vor "uni forţele".

Patriciu a mai comentat că a fost prezent la toate congresele PNL din 1990, astfel că ar fi fost o "greşeală" din partea sa să nu participe şi de această dată. El a adăugat că spriijinul său pentru PNL este "constant" la vedere, nu neapărat pentru un om sau altul, iar de această dată nu a putut să-şi facă publică opţiunea pentru Antonescu tocmai pentru că nu ar fi avut "dreptul", ştiind că poate influenţa votul. "Ar fi fost absolut incorect şi împotriva conştiinţei mele", a afirmat el.
Acesta a subliniat că nu are "nimic de-a face cu jocul politic", iar el reprezintă "doar un vot" în partid. El a mai arătat că îi ?preţuieşte? pe Tăriceanu şi Antonescu şi arăta că fostul preşedinte al partidului "cu siguranţă va avea o mare influenţă", deoarece liberalii "îi erau recunoscători" pentru ceea ce a făcut din PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close