Antena 3 CNN Politică Patru parlamentari PNL, excluşi din partid pentru chiul la votarea moţiunii de cenzură

Patru parlamentari PNL, excluşi din partid pentru chiul la votarea moţiunii de cenzură

Patru parlamentari PNL, excluşi din partid pentru chiul la votarea moţiunii de cenzură
Sursa foto: Crin Antonescu
19 Oct 2009   •   11:23

Conducerea PNL a decis luni excluderea din partid a patru parlamentari care au absentat nemotivat de la votarea moţiunii de cenzură ce a dus la căderea Guvernului Boc 2, susţin surse liberale. Deputaţii Ioan Tăbugan şi Dan Păsat au împărtăşit soarta senatorilor Ovidius Mărcuţianu şi Cezar Mircea Măgureanu, pentru nerespectarea deciziei luate la nivel de partid în acest caz. Traseul politic al celor patru parlamentari era previzibil după moţiune în condiţiile în care grupurile parlamentare ale PNL au decis marţea trecută excluderea lor din aceste structuri.

În cazul unui alt deputat, Neculai Rebengiuc, singurul parlamentar PNL care nu a semnat moţiunea după eleaborarea ei, conducerea liberală nu a putut decât să constate că acesta şi-a dat demisia în dimineaţa dezbaterii şi votării acestei iniţiative.

Un alt deputat PNL absent la moţiune, Dan Bordeianu a scăpat de sancţiuni, el dovedind că a fost internat în spital pentru motive medicale serioase.

Liderul PNL, Crin Antonescu a avertizat, înainte şi după ziua moţiunii de cenzură, că aleşii liberali care nu vor respecta decizia partidului de participare obligatorie şi susţinere prin vot a acestui demers riscă sancţionarea cea mai dură prevăzută în statut: excluderea din această formaţioune politică.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close