Antena 3 Politică Paul Stănescu: "Liberalii au eșuat să fie oameni. Țin cu dinții de puterea pe care nu o mai au"

Paul Stănescu: "Liberalii au eșuat să fie oameni. Țin cu dinții de puterea pe care nu o mai au"

de Georgiana Adam    |    01 Noi 2021   •   10:32
Paul Stănescu: "Liberalii au eșuat să fie oameni. Țin cu dinții de puterea pe care nu o mai au"
Sursa foto: Hepta

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, spune că liberalii au eșuat să fie oameni, iar "un guvern minoritar este doar o dorință bolnavă de putere absolută a lui Iohannis".

În opinia social-democratului, liberalii, în toată această perioadă de criză, pe care tot ei au provocat-o, au dat dovadă de o "inacceptabilă imaturitate politică".

"Nu cred că se aștepta nimeni ca într-un astfel de context să se comporte de parcă guvernarea ar fi jucăria lor preferată. Sau să arate că nu va permite nimănui să le-o ia, chiar cu prețul distrugerii acesteia. 

Paul Stănescu: "Liberalii ţin cu dinții de puterea pe care nu o mai au"

Țin cu dinții de puterea pe care nu o mai au. Și-au împărțit posturi de miniștri într-un guvern care nu poate exista, care nu are nicio șansă să treacă. Au sărit la gâtul tuturor partidelor și s-au comportat de parcă ar fi aleșii neamului, când ei au devenit, de fapt, o cruntă pedeapsă pentru români. Nu au dat niciun semn de responsabilitate. 

Nu au înțeles gravitatea momentului. Ciolanul lor a fost mai important decât fiecare viață pierdută cauzată de agravarea situației sanitare. Liberalii au eșuat să fie oameni, nu mai vorbesc de oameni de stat. Au rămas doar la statutul de politruci", se arată într-un comunicat transmis de secretarul general al PSD.

Stănescu îl critică şi pe președintele Iohannis, care "se plimbă pe la piramide și joacă golf. Dacă tot îndreaptă România către anticipate, de ce a mai pierdut inutil timpul? În zadar încearcă să conserve o guvernare liberală minoritară. 

Stănescu spune că vremea guvernelor lui Iohannis a trecut

Vremea guvernelor lui a trecut. Le-a avut, iar acestea și-au bătut joc de români. Un guvern minoritar este doar o dorință bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. Chiar nu înțelege că nu sunt nici cei mai frumoși, nici cei mai pricepuți, nici aleșii poporului?".

"Sunt epave politice pregătite oricând să scufunde România. Niște aventurieri. Trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susținerea politică trebuie să vină din culise. Nu, o guvernare de criză trebuie să aibă o majoritate clară și asumată. Indiferent că este una de tehnocrați sau de politicieni, România nu poate avea decât un guvern stabil susținut de o majoritate transparentă. Sau anticipate care să ducă la stabilizarea scenei politice. 

Este ilogic, irațional să vrei un guvern fără putere politică într-un moment crucial. Dar, se pare că liberalii și-au pierdut uzul rațiunii", conchide Paul Stănescu.

×
Subiecte în articol: Paul Stănescu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close