Antena 3 Politică Paul Stănescu, PSD: Florin Cîțu s-a specializat să vândă iluzii la foc automat despre campania de vaccinare şi revenirea la normalitate

Paul Stănescu, PSD: Florin Cîțu s-a specializat să vândă iluzii la foc automat despre campania de vaccinare şi revenirea la normalitate

de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   11:38
Paul Stănescu, PSD: Florin Cîțu s-a specializat să vândă iluzii la foc automat despre campania de vaccinare şi revenirea la normalitate
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, consideră că "optimismul premierului Cîţu nu este deloc molipsitor, ba din contră, este îngrijorător. S-a specializat să vândă iluzii la foc automat, despre campania de vaccinare".

Stănescu a spus că România "trebuie să-şi pună centura de siguranţă mult timp de acum încolo", pentru că revenirea la normalitate nu se va întâmpla la 1 iunie, aşa cum a anunţat Florin Cîţu.

"Optimismul premierului Cîţu nu este deloc molipsitor, ba din contră, este îngrijorător. S-a specializat să vândă iluzii la foc automat, despre campania de vaccinare, despre cât de bine merg negocierile privind alocarea fondurilor prin PNRR, despre cât de bună este starea economiei sau cum ne revenim la normalitate dacă ne vaccinăm.

Cu toţii ne dorim să revenim la normalitate, însă acest lucru nu se va întâmpla de la 1 iunie, aşa cum a anunţat premierul. Normalitatea lui Cîţu nu va fi şi normalitatea românilor. România trebuie să-şi pună centura de siguranţă mult timp de acum încolo. Când lumea întreagă se pregăteşte să se adapteze virusului, noi ne pregătim să dăm timpul înapoi.

Probabil, Comitetul de Vândut Iluzii patronat de Cîţu, acela care ne va spune cum vom ajunge noi la normalitate, îşi va face datoria şi va minţi din considerente politice. Nu de asta avem nevoie, ci de moderaţie", a transmis joi liderul PSD într-un comunicat.

"De unde vine optimismul exagerat al lui Cîţu?"

"Să vedem, de unde vine optimismul exagerat al lui Cîţu? Poate din învăţământ, unde ritmul de vaccinare a scăzut şi abia unul din doi profesori s-au vaccinat. Copiii nu sunt testaţi regulat. Şcoala încă se face online. Poate din cei puţin peste 3 milioane şi jumătate de români care abia au fost vaccinaţi.

Sau poate pentru că medicii de familie nu sunt pregătiţi pentru a vaccina în cabinetele medicale. Nu au materialele necesare şi se feresc astfel să primească dozele trimise de Guvern. Mai mult, în cabinetele medicilor de familie românii nu au posibilitatea de a-şi alege vaccinul.

Dacă în urbanul mare a lăsat posibilitatea oamenilor să aleagă, nu acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi în urbanul mic sau în comune şi sate? Sau acum pentru guvern există români Pfizer şi români AstraZeneca sau Johnson & Johnson?", a mai susţinut Paul Stănescu.

Stănescu a adăugat că premierul Cîţu trebuie să înţeleagă că trebuie să rezolve probleme, nu să creeze altele noi şi să fie atent la "discriminare".

"Acest guvern a deprins un obicei foarte prost. Să dea responsabilităţi românilor, companiilor, administraţiilor locale, dar să nu ofere mai nimic în loc. Premierul Cîţu trebuie să înţeleagă că nu dă ordine şi că este învestit să rezolve probleme şi nu să creeze altele noi. Atenţie la discriminare! Responsabilitatea, faptele şi adevărul sunt primele arme pe care Guvernul trebuie să le folosească în lupta cu pandemia, nu iluziile", a mai transmis liderul PSD.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close