Antena 3 CNN Politică Paul Stănescu despre moţiunea de cenzură a PSD: "Nu luăm decizii la cald! Florian Bodog ar trebui să se pună la dispoziţia justiţiei"

Paul Stănescu despre moţiunea de cenzură a PSD: "Nu luăm decizii la cald! Florian Bodog ar trebui să se pună la dispoziţia justiţiei"

PSD va lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură numai după ce va vedea dacă se liniştesc sau nu în coaliţia de guvernare, a declarat, luni, Paul Stănescu, secretarul general al formaţiunii social-democrate.

Paul Stănescu despre moţiunea de cenzură a PSD: "Nu luăm decizii la cald! Florian Bodog ar trebui să se pună la dispoziţia justiţiei"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   09:52

Stănescu a insistat că moţiunea de cenzură a PSD va fi depusă în actuala sesiune parlamentară, la momentul considerat oportun.

"Trebuie să analizăm foarte bine lucrurile, cum evoluează situaţia în coaliţia de guvernare şi, în funcţie şi de aceste elemente, vom hotărî data depunerii moţiunii de cenzură, care va fi depusă în această sesiune parlamentară.

Orice decizie în PSD se ia în urma unor analize foarte profunde, dacă pot spune aşa. Nu vom lua decizii la cald, vom lua decizii raţionale, în funcţie de situaţia creată în acest moment (...)

Eu am spus public: dacă eram în locul lui Cîţu, (ministrul Vlad Voiculescu) era demis în secunda 2. Era demis mult mai devreme. E inadmisibil ce s-a întâmplat în această perioadă...", a spus Stănescu. 

El a fost întrebat dacă se aşteaptă la susţinerea USR PLUS, în contextul în care PSD depune solicitarea de înfiinţare a unei comisii de anchetă care să investigheze dacă datele comunicate public de autorităţi cu privire la situaţia pandemiei, anul trecut, au fost sau nu falsificate.

Paul Stănescu: PSD nu va obstrucţiona justiţia în cazul lui Florian Bodog

"Vom discuta cu toată lumea şi cred că parlamentarii USR trebuie să fie în consens cu noi, de astă dată, pentru că fostul ministru Voiculescu susţine că datele au fost falsificate. Este 'horror' dacă s-a întâmplat astfel", a precizat secretarul general al PSD.

El a mai precizat că în cazul senatorului Florian Bodog, fost ministru al sănătăţii, în cazul căruia procurorii au cerut încuviinţarea urmăririi penale, "PSD nu va obstrucţiona justiţia". 

"Cred că Florian Bodog ar trebui să se pună la dispoziţia Justiţiei", a opinat Stănescu.

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, urma să fie audiat, luni, în Comisia juridică din Senat, ca urmare a solicitării DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale îm cazul său.

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog de faptul că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără a se fi prezentat la serviciu şi fără a fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Comisia juridică urmează să dea raportul în acest caz pe 20 aprilie.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog.

×
Subiecte în articol: Paul Stănescu motiune de cenzura
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close