Antena 3 CNN Politică PC cere Guvernului să înfiinţeze de urgenţă o companie care să se ocupe de exploatarea metalelor rare din ţară

PC cere Guvernului să înfiinţeze de urgenţă o companie care să se ocupe de exploatarea metalelor rare din ţară

PC cere Guvernului să înfiinţeze de urgenţă o companie care să se ocupe de exploatarea metalelor rare din ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Sep 2013   •   12:30

Partidul Conservator cere Guvernului să înfiinţeze de urgenţă o companie care să se ocupe de exploatarea metalelor rare din ţara noastră.

Senatorul Tudor Barbu a declarat că, deşi proiectul Roşia Montană a fost respins, oamenii din zonă au nevoie încă de locuri de muncă. Reprezentanţii PC avertizează însă asupra pericolului de contaminare a apei cu cianură. 

Premierul Victor Ponta a avansat o sumă uriaşă ca posibilă despăgubire pe care statul român ar putea fi obligat să o plătească companiei Gabriel Resources, după anularea exploatării miniere de la Roşia Montană  - este vorba de până la două miliarde de euro.
 
Victor Ponta a subliniat totuşi că nu se pune problema ca România să accepte să plătească această sumă. 

Asigurările date de premier nu au mai contat pentru colegul lui de guvernare. Crin Antonescu a lansat un atac dur la adresa premierului, pe care l-a acuzat că nu l-a informat corect asupra posibilelor riscuri ale anulării proiectului de la Roşia Montană. Şeful PNL a cerut o poziţie fermă şi din partea PSD. 
 
Crin Antonescu a anunţat că proiectul Roşia Montană nu e fezabil şi ar trebui retras. Punctul său de vedere a fost însuşit de PNL. 


 

×
Subiecte în articol: Rosia Montana Victor Ponta Crin Antonescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close