Antena 3 CNN Politică PD-L, pregătit să întindă mâna negocierilor spre PNL

PD-L, pregătit să întindă mâna negocierilor spre PNL

PD-L, pregătit să întindă mâna negocierilor spre PNL
19 Noi 2008   •   19:02

Liderii PD-L ar fi pregătiţi să şteargă cu buretele neînţelegerile cu PNL avute în trecut şi să se aşeze la masa tratativelor pentru negocierea unei formule de guvernare. Potrivit unor surse democrat-liberale, cele două tabere ar putea să se întâlnească în cursul acestei săptămâni pentru a demara discuţiile legate de crearea unei majorităţi în viitorul legislative ca bază pentru trecerea unui guvern de coaliţie.
Iniţiativa vine din partea PD-L, dar nici liderii PNL nu sunt străini de acest gest, semnale fiind deja transmise de o parte şi de alta în perioada ?tatonărilor de principiu? dintre actorii decizionali ai celor două formaţiuni politice.
Conform surselor citate, nu se pune însă problema resuscitării defunctei Alianţe D.A. Ar exista însă mai multe afinităţi cu PNL decât cu PSD în domeniul măsurilor economice şi fiscale pe care cele două formaţiuni le promovează, fapt care ar uşura un dialog de colaborare între foştii aliaţi.
O apropiere de PNL ar explica de altfel lipsa unui mesaj de campanie anti-PNL în recuzita PD-L. Oamenii lui Boc şi-au axat retorica electorală mai ales împotriva PSD, principalul rival politic perceput de liderii de partid, în frunte cu Teodor Stolojan şi Emil Boc.
Sursă foto: www.ftr.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri PD-L PNL
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close