Antena 3 CNN Politică PD-L propune parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari

PD-L propune parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari

PD-L propune parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari
21 Sep 2008   •   14:36

PD-L propune ca Parlamentul României să fie format dintr-o singură Cameră. Preşedintele democrat liberal Emil Boc a anunţat duminică intenţia democrat-liberalilor de a cere revizuirea Constituţiei în acest sens, precum şi reducerea numărului de parlamentari. PD-L va iniţia după alegerile din noiembrie o campanie de strângere de semnături în acest sens.

Ca reacţie la cele declarate, politicienii, la unison, au luat peste picior pe Emil Boc. Cea mai plastică şi acidă reacţie a venit din partea vicepreşedintelui PRM, Lucian Bolcaş: ?Constituţia nu e mersul trenurilor, să poată fi schimbată oricând, dupa anotimp'', în timp ce liberalii spun despre iniţiativă că ar fi o prostie.

Purtătorul de cuvânt al social democraţilor a apreciat declaraţiile lui Emil Boc ca fiind un ?spectacol electoral? şi consideră acest tip de retorică politică ?absolut ineficientă sub aspectul instituţiilor statului, care într-adevăr trebuie reevaluate.?

Şi conservatorul Bogdan Ciucă consideră declaraţiile lui Emil Boc ?păcăleli electorale? sau ?pretext electoral? folosit pentru a suplini slăbiciune politică a partidului pe care îl conduce.

Antena 3

×
Subiecte în articol: PD-L Emil Boc parlament unicameral
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close