Antena 3 CNN Politică PD-L va depune o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, cu cinci săptămâni înainte de alegeri

PD-L va depune o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, cu cinci săptămâni înainte de alegeri

PD-L va depune o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, cu cinci săptămâni înainte de alegeri
29 Oct 2008   •   09:36

Partidul Democrat-Liberal va depune la Senat şi Cameră o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce liderul formaţiunii politice, Emil Boc, a cerut Birourilor Permanente ale celor două Camere să dezbată în regim de urgenţă Ordonanţa Guvernului prin care aplicarea legii de majorare a salariilor în domeniul Educaţiei a fost amânată.
"PDL cere Biroului Permanent al Senatului, ca primă Cameră sesizată, să stabilească un termen de 3 zile pt amendamente, dezbateri şi respingere a Ordonanţei. De asemenea şi Camerei Deputaţilor îi cerem acelaşi termen de 3 zile. Este primul test ptentru a vedea dacă PSD e în măsură să îşi onoreze votul dat în Parlament", a declarat Boc, citat de Mediafax.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi-a anunţat deja susţinerea unei astfel de moţiuni.
Pe de altă parte, liderii PSD şi PC consideră această măsură una populistă, explicând că Boc nu face altceva decât să profite de valul de nemulţumire creat de nemajorarea salariilor. În plus, momentul ales de PD-L este, de asemenea, unul greşit, ţinând cont de faptul că mandatul Legislativului urmează să se încheie, oricum, peste cinci săptămâni.
În plus, Emil Boc a mai declarat că îşi va menţine promisiunea şi va depune, în cursul acestei săptămâni, plângere penală împotriva premierului Tăriceanu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Guvernul a anunţat, marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, că termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va fi amânat până la 1 aprilie 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close