Antena 3 CNN Politică PD-L vrea cu PNL, UDMR vrea la guvernare, iar PNL vrea premierul. Cine formează Guvernul? (VIDEO)

PD-L vrea cu PNL, UDMR vrea la guvernare, iar PNL vrea premierul. Cine formează Guvernul? (VIDEO)

PD-L vrea cu PNL, UDMR vrea la guvernare, iar PNL vrea premierul. Cine formează Guvernul? (VIDEO)
08 Dec 2009   •   13:16

Imediat după anunţarea rezultatelor finale provizorii ale alegerilor prezidenţiale, liderii partidelor au început discuţiile interne cu privire la direcţia pe care o va urma fiecare formaţiune.

Deocamdată, democrat-liberalii insistă pe proiectul unei colaborări cu liberalii, dar sunt nemulţumiţi de faptul că PNL a avansat din nou ideea numirii premierului.

Într-o declaraţie susţinută marţi, prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a lăsat să se înţeleagă că reînnodarea relaţiilor cu PNL ar fi cea mai bună soluţie la acest moment.


VIDEANU: PD-L, DESCHIS IDEII UNUI GUVERN DE DREAPTA


Liderii PNL refuză, însă, să înceapă discuţiile privind formarea unui guvern fără garanţia că premierul va fi unul liberal. Cin Antonescu crede, însă, că o astfel de propunere ar fi foarte greu acceptat pentru PDL, şi tocmai de aceea a şi lansat-o ca să arate neîncrederea liberalilor în democrat-liberali.

ANTONESCU: COLABORARE CU PDL, NUMAI CU PREMIER PNL



În tot acest timp, liderii UDMR susţin că şi-au întărit intenţia de a colabora în continuare cât mai strâns cu PNL. Cu toate acestea, însă, Marko Bela, liderul acestei formaţiuni politice, susţine că UDMR este deschis pentru negocieri cu toate partidele pentru formarea unui guvern care să ofere stabilitatea guvernamentală necesară bazată pe o majoritate parlamentară transparentă şi pe un program corespunzător privind combaterea crizei.


MARKO: UDMR, DESCHIS LA ORICE FORMULĂ DE GUVERNARE


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: guvern PNL UDMR
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close