Antena 3 CNN Politică PDL analizează, luni, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea

PDL analizează, luni, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea

PDL analizează, luni, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea
Sursa foto: Daniel Oajdea
13 Iun 2010   •   16:12



Partidul Democrat Liberal anunţă că va analiza luni, în şedinţa Biroului Permanent, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea.
"Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal va analiza luni, 14 iunie, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea. Partidul Democrat Liberal înţelege dificultăţile pe care parlamentarii PDL le au în această perioadă în relaţia cu electoratul, din cauza măsurilor de austeritate care trebuie aplicate. În acelaşi timp, însă, Partidul Democrat Liberal apreciază că, în momente de criză, oamenii politici trebuie să aibă în vedere soluţii care să salveze ţara şi nu interese de moment, electorale şi de imagine ale unui politician", se arată într-un comunicat al PDL remis, duminică, informează Mediafax.
Deputatul PDL Daniel Oajdea a decis că va vota moţiunea de cenzură, după ce majoritatea participanţilor la întâlnirea pe care a organizat-o pentru a stabili modul în care va vota s-au exprimat favorabil, pe durata votului existând discuţii în contradictoriu, iar peste 100 de persoane au părăsit sala.
Un număr de 98 de ieşeni participanţi la întâlnirea organizată de deputatul PDL de Iaşi şi-au exprimat votul pentru ca Oajdea să voteze moţiunea de cenzură, 47 s-au pronunţat "împotrivă", în timp ce o persoană s-a abţinut, iar 11 buletine de vot au fost invalidate.
Votul a fost secret, cei prezenţi în sală primind câte un buletin de vot pe care, ulterior, l-au introdus într-o urnă.
Daniel Oajdea declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va decide cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD după ce se va întâlni cu cetăţenii, duminică, în colegiul său din Iaşi, menţionând că se află "într-o dilemă".
Oajdea a spus că, pe de o parte, moţiunea de cenzură a PSD, la prima vedere, nu prezintă măsuri concrete, iar, pe de altă parte, Guvernul nu a venit cu măsuri complementare la cele de austeritate, "fără de care nu se poate ajunge la ieşirea din criză".
Deputatul PDL a precizat că îi va trimite o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care îi va cere să prezinte, până la dezbaterea moţiunii de cenzură, "măsurile complementare" la cele de austeritate.
Dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului şi votul asupra acesteia sunt programate pentru marţi.

Antena3.ro

Foto: Antena 3

×
Subiecte în articol: masuri de austeritate excludere deputat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close