Antena 3 CNN Politică PDL are mână liberă să atace PSD în campania pentru europarlamentare

PDL are mână liberă să atace PSD în campania pentru europarlamentare

 PDL are mână liberă să atace PSD în campania pentru europarlamentare
Sursa foto: alegeri europarlamentare
21 Apr 2009   •   10:22

Partidul Democrat Liberal şi-a stabilit liniile principale pentru alegerile europene. Cel mai important lucru este sursa de finanţare. Astfel, politicienii au hotărât să strângă câte 80.000 de lei de candidat (adică 20.000 de euro), în special pentru eligibili, şi 30.000 de lei de filială judeţeană, echivalentul a 7.000 de euro.
Cu toate acestea, suma ar putea suferi unele modificări, în condiţiile în care organizaţiile care nu au candidaţii în prima parte a eurolistei s-ar putea arăta reticente a cotiza la fel cu cei eligibili. Vestea contribuţiilor circulă însă deocamdată doar din om în om, nefiind trimisă o circulară oficială în acest sens, scrie Evenimentul Zilei.
Pe lângă cheta naţională, filialele PDL din teritoriu îşi fac calcule pentru cheltuielile locale, estimate de la 100.000 de lei în judeţe care promovează un eligibil al regiunii până la 400.000 de lei în cele care au dat candidat pe unul dintre primele 12 locuri.
Şeful de campanie al PDL, Vasile Blaga, a anunţat la Braşov că democrat-liberalii se vor lansa oficial pentru euroalegeri pe 9 mai, în aceeaşi zi cu PNL.
Temele electorale preferate vor fi criza economică şi accesul la locuri de muncă în Europa, pe baza cercetărilor ce le-au plasat ca principalele preocupări ale românilor.
În regiunile cu comunităţi importante de romi, unul din subiectele de campanie va fi tratarea acestora ca o problemă a Europei, nu doar a României.
Ca mesaj, democrat-liberalii au primit undă verde să răspundă în forţă atacurilor PSD, dar să evite criticarea miniştrilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close