Antena 3 CNN Politică PDL cere DEMISIA lui Sorin Oprescu: De cinci ani nu rezolvă această problemă

PDL cere DEMISIA lui Sorin Oprescu: De cinci ani nu rezolvă această problemă

PDL cere DEMISIA lui Sorin Oprescu: De cinci ani nu rezolvă această problemă
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2013   •   18:26
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, susţine că "este absolut imperios necesar" ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îşi dea demisia, întrucât în cei cinci ani de mandat nu a rezolvat problema câinilor comunitari, conform Mediafax.
 Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu este nevoie de referendumul din 6 octombrie privind eutanasierea câinilor maidanezi, ci de un referendum la care să fie pusă întrebarea "dacă populaţia din Bucureşti îl mai vrea sau nu" pe Sorin Oprescu primar general.
"Noi spunem că este absolut imperios necesar ca primarul general să îşi dea demisia. Nici în ceasul al doisprezecelea, întrebat de presă, care este părerea dumisale în această situaţie, nu a avut curaj să spună albă sau neagră. (...) De cinci ani nu rezolvă această problemă. A lipsit din spaţiul public zile întregi, iar atunci când vine la serviciu organizează pe bani mulţi un referendum de care nu este nevoie. Ar fi nevoie de referendum dacă ar pune întrebarea simplă dacă populaţia din Bucureşti îl mai vrea sau nu", a afirmat Vasile Blaga.
El susţine că USL a blocat legea care rezolva problema câinilor fără stăpân propusă de Guvernul Boc, "încheind populist înţeleri cu anumite fundaţii, conduse în special de domnul senator Marinescu". 
Vasile Blaga a mai spus că democrat-liberalii au o soluţie simplă în cazul câinilor fără stăpân, după modelul american, care se regăseşte şi în "proiectul de lege blocat în Parlament de USL". 
"PDL spune în permanenţă că nu trebuie să inventăm apa caldă. Este America o democraţie la care se raportează tot globul?! Mi se pare că soluţia de acolo este excepţională şi pentru România şi, de fapt, este cuprinsă în proiectul de lege blocat în Parlament de USL. O perioadă de timp câinii găsiţi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, se face publicitate astfel încât cei doritori să-i adopte să o poate face, iar după 14 zile sunt eutanasiaţi. Şi nu cred că Statele Unite pot fi acuzate de rele practici în situaţia asta", a mai spus Vasile Blaga.
Preşedintele PDL s-a aflat, sâmbătă, la Mamaia, unde a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.
Referendumul privind eutanasierea câinilor maidanezi din Bucureşti va avea loc în 6 octombrie. Potrivit hotărârii aprobate de consilierii municipali, bucureştenii sunt chemaţi să răspundă la următoare întrebare: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?".

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close