Antena 3 CNN Politică PDL contra PDL. Preda: Nu credeam că în 2012 mă voi simţi obligat să nu votez pentru Băsescu

PDL contra PDL. Preda: Nu credeam că în 2012 mă voi simţi obligat să nu votez pentru Băsescu

PDL contra PDL. Preda: Nu credeam că în 2012 mă voi simţi obligat să nu votez pentru Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Iul 2012   •   18:52

Vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, că nu şi-a închipuit că în 2012 se va simţi obligat să nu voteze pentru Traian Băsescu, aşa cum nu şi-a închipuit în 2000 că-l va vota pe Ion Iliescu, pentru ca Vadim Tudor să nu iasă preşedinte.

Preda a criticat plângerile penale depuse de grupurile PSD şi PNL la adresa unor lideri PDL, considerând că a vorbi despre ce s-a întâmplat în România este un delict grav de subminare a economiei naţionale.

"Consider că plângerile penale făcute de grupurile PSD şi PNL şi declaraţia lui Victor Ponta că abţinerea de exprimarea politică este un act infracţional constituie o poziţie politică mai gravă decât declaraţiile pe are Corneliu Vadim Tudor le făcea în 2000 împotriva libertăţii de exprimare. Dacă în 2000 m-am simţit obligat să merg să votez, ceea ce nu mi-am închipuit că se va produce, pentru Ion Iliescu, pentru a zădărnici orice posibilitate ca Vadim Tudor să ajungă preşedinte, în faţa unui gest mai grav decât cel a lui Vadim Tudor, în acest moment mă simt obligat, şi nu mi-am închipuit vreodată că se va întâmpla, să nu merg la vot pentru a vota în favoarea lui Traian Băsescu. Nu mi-am închipuit în 2000 că voi merge să votez cu Ion Iliescu, nu mi-am închipuit că în 2012 mă voi simţi obligat să nu votez pentru Traian Băsescu", a precizat Cristian Preda, potrivit Mediafax.

Marţi, Colegiul Director al PDL a decis să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.



×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close