Antena 3 CNN Politică PDL, deranjat de PSD că este la putere la Bucureşti şi în opoziţie în teritoriu

PDL, deranjat de PSD că este la putere la Bucureşti şi în opoziţie în teritoriu

PDL, deranjat de PSD că este la putere la Bucureşti şi în opoziţie în teritoriu
Sursa foto: boc berceanu
24 Feb 2009   •   01:48

Partidul Democrat Liberal continuă să îşi atace partenerii pe tema colaborărilor din teritoriu. Ultimul care a luat poziţie luni pe această temă este premierul Emil Boc, care în acelaşi timp este preşedinte al PDL. El aprecia că majoritatea PDL - PSD, formată la nivel central, ar trebui să se regăsească şi la nivel local, acest lucru fiind necesar pentru coerenţa actului de guvernare.
Acesta continuă în acest sens tema ce pare acum cea ma dragă politicienilor din PDL, care refuză un mariaj a trois.
"În protocolul semnat nu există o prevedere expresă cu privire la schimbarea majorităţilor de la nivel local. Este adevărat pe de altă parte că PDL, pentru a avea coerenţă în actul de guvernare, spune că ceea ce avem la nivel naţional ar fi bine să avem şi la nivel judeţean. Nu poţi să fii la putere la Bucureşti şi în opoziţie în teritoriu. Este punctul nostru de vedere", a declarat Boc.
El a precizat totuşi că la nivel central nu s-a reuşit a se decide până acum ce se va întâmpla cu majorităţile la nivel local, deşi este evident care este poziţia PDL.
"A fost o decizie, să lăsăm la îndemâna autorităţilor locale să ia cea mai bună decizie pe care o consideră necesară. În unele situaţii s-a rezolvat, în altele nu s-a rezolvat. Punctul nostru de vedere este că ar fi de dorit că, dacă eşti căsătorit, să fii căsătorit cu aceeaşi persoană şi în Bucureşti şi în teritoriu, pentru coerenţa actului de guvernare", a spus Emil Boc.
Tema mariajului fusese lanastă luni dimineaţă de ministrul Radu Berceanu şi susţinută ulterior şi de secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni că filialele au în continuare libertatea de a alege cu cine să facă majoritate pe plan local, susţinând că nu este normal ca PDL să insiste pe noi negocieri, însă a arătat că asemenea discuţii pot fi deschise.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close