Antena 3 CNN Politică PDL, dezbinat între Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu

PDL, dezbinat între Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu

PDL, dezbinat între Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu
Sursa foto: Foto: arq.ro
17 Noi 2013   •   11:46
Democrat-liberalul arădean Gheorghe Falcă a fost preferat de cei peste 14.000 de membri ai PDL din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, respectiv 50,80% dintre alegători, care au participat, sâmbătă, la desemnarea candidatului din partea acestui partid pentru alegerile prezidenţiale, 
Potrivit unui comunicat al PDL Timiş, în Regiunea de Vest, care cuprinde judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, au votat peste 14.000 de membri de partid, pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, conform Mediafax.
În urma votului pe întreaga regiune, prezenţa la vot a fost de 67,53%, Gheorghe Falcă obţinând un număr de 7.218 voturi, adică 50,80% din totalul de voturi valabile, în timp ce contracandidatul său, Cătălin Predoiu a obţinut 6.988 voturi, adică 49,18%.
Deşi în judeţele Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, preferat a fost Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă a fost declarat învingător cu voturile obţinute în judeţul Arad. Astfel, în Arad prezenţa la vot a fost de 47,42%, iar Gheorghe Falcă a obţinut 3.519 voturi, adică 88,22%, în timp ce Cătălin Predoiu a fost votat de doar 470 de colegi, adică 11,78%. 
În judeţul Caraş- Severin, s-au prezentat la vot 71,46% dintre membrii organizaţiei, 960 dintre aceştia (60%) preferându-l pe Cătălin Predoiu. Alţi 640 l-au votat pe Gheorghe Falcă (40%). 
În judeţul Hunedoara, prezenţa la vot a fost de 57,63%. 707 voturi (50,07%) a obţinut Cătălin Predoiu, iar 705 voturi a obţinut Gheorghe Falcă (49,93%). În judeţul Timiş, prezenţa a fost de 90,73%. Cătălin Predoiu a obţinut 4.851 de voturi (67,31%), iar Gheorghe Falcă a primit 2.354 de voturi (32,66%).
"Fiecare organizaţie judeţeană din Regiunea Vest a organizat aceste alegeri, în sensul că de exemplu membrii din Arad au votat la Arad, cei din Hunedoara au votat în Hunedoara şi aşa mai departe. Nu au fost chemaţi cu toţii să voteze în judeţul Timiş. După ce urnele s-au închis, a urmat numărarea voturilor şi anunţarea rezultatelor finale", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL Timiş, Oana Gaita. 
Gheorghe Falcă a declarat, la Timişoara, că deşi el a considerat iniţial că membrii PDL Arad nu ar trebui să voteze în cadrul acestui scrutin, având în vedere că el este arădean, organizaţia naţională a partidului a decis contrariul.
"Aşa am considerat elegant ca organizaţia din Arad să nu voteze, dar analiza de la Bucureşti a decis că şi colegii din Arad trebuie să voteze. Au apreciat gestul de eleganţă", a declarat Falcă.
Alegerile din judeţul Timiş pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL au fost supervizate de prim-vicepreşedintele PDL, Anca Boagiu.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close