Antena 3 CNN Politică PDL face apel la opoziţie să semneze acordul privind tratatul de guvernanţă

PDL face apel la opoziţie să semneze acordul privind tratatul de guvernanţă

PDL face apel la opoziţie să semneze acordul privind tratatul de guvernanţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Feb 2012   •   23:56

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că opoziţia a ignorat dialogul privind tratatul de guvernanţă fiscală şi a ales calea unei confruntări oarbe, iraţionale, motiv pentru care PDL face apel la opoziţie să semneze acordul, informează Mediafax.

"Din păcate, opoziţia a ales calea monologului la televizor, şi nu calea dialogului cu puterea într-o chestiune de mare interes naţional. Deşi păreau a înţelege că românii greu încercaţi de austeritate (...) cer o astfel de politică raţională, bazată pe dialog, constatăm că, din păcate, partidele de opoziţie aleg, în continuare, calea unei confruntări oarbe, radicale, iraţionale", a afimat Voinescu.

El a spus că există în continuare loc pe protocol pentru partidele de opoziţiei şi PDL salută iniţiativa prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu de a-i contacta pe liderii partidelor de opoziţie.

Voinescu a arătat că liderii opoziţiei trebuie să semneze cât mai repede deoarece până pe 1 martie, la Consiliul European, partidele din România trebuie să se pronunţe formal în sprijinul acestui tratat.

El a mai spus că PSD a formulat două condiţii pentru a semna acordul şi a arătat că PDL asigură pe toată lumea că nu există niciun pericol ca fondurile europene să fie diminuate.

Voinescu a adăugat că, în privinţa celei de-a doua condiţii a PSD, deja există o prevedere în Tratat, "pentru care lideri politici precum Traian Băsescu s-au bătut să o introducă", potrivit căreia ţările cu datorie mică pot să meargă pe un deficit structural de până la 1%.

Liderii coaliţiei de guvernare au semnat, miercuri, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Parlamentului, un protocol politic referitor la ratificarea de către România a tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. 

Citeşte şi Emil Boc: Tratatul privind stabilitatea în UE asigură sănătatea bugetului ţării.

Iliescu despre Tratatul fiscal: De ce graba? Cât pricepe Băsescu?

×
Subiecte în articol: pdl opozitie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close