Antena 3 CNN Politică PDL funcţionează ilegal: Nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională

PDL funcţionează ilegal: Nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională

PDL funcţionează ilegal: Nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Sep 2011   •   21:13

Partidul Democrat Liberal funcţionează în ilegalitate, deoarece nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate în urma Convenţiei Naţionale din 14 mai 2011.

Modificările ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile de data adoptării.

Ministerul Public trebuie să solicite Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii PDL şi radierea sa din Registrul partidelor politice.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii "Subiectiv", de vineri seară.

Potrivit unui material difuzat în cadrul emisiunii moderate de Răzvan Dumitrescu, dizolvarea PDL este cerută de Viorel Rânghilescu, în calitate de preşedintele al Partidului Democrat.

„În teorie, orice persoană poate cere radierea unui partid ilegal. Dar eu sunt parte interesată. [...] Sunt preşedinte al Partidului Democrat, înfiinţat în 1989, în perioada Revoluţiei, înscris şi la OSIM“, a explicat Rânghilescu, prezentând certificatul primit de la OSIM.

„Am încercat să înscriem partidul la Tribunalul Bucureşti, dar premierul României, domnul Emil Boc, a semnat un document prin care a angajat casa de avocatură Stoica şi Asociaţii pentru a lupta împotrvia drepturilor noastre constituţionale şi legale", a mai spus Rânghilescu.

Potrivit lui Rânghilescu, procedura de dizolvare a partidului de guvernare va avea loc la Tribunalul Bucureşti pe data de 8 septembrie. Contestatarul PDL susţine că va cere şi Ministerului Public să solicite Tribunalului Bucureşti dizolvarea PDL.

 


Mai mult decât atât, Rânghilescu se arată extrem de surprins de greşeală făcută de membrii PDL.
 


Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, s-a mulţumit să declare, telefonic la Antena 3, că documentele au fost depuse în termen şi că nu crede că PDL va fi radiat.

Totuşi, în cadrul emisiunii Subiectiv au fost prezentate acte semnate de grefierul şef, de la Tribunalul Bucureşti,  din care reiese că PDL nu a depus depus documentele adoptate la Convenţia Naţională din 14 mai 2011 în termen legal.

Vezi declaraţia lui Sever Voinescu, purtător de cuvânt PDL


Norica Nicolai: Legea partidelor este clară. Obligaţia Parchetului este imperativă în această situaţie!
 




×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close