Antena 3 CNN Politică PDL îi cere premierului ca până luni să îl înlocuiască pe Mang de la Ministerul Educaţiei

PDL îi cere premierului ca până luni să îl înlocuiască pe Mang de la Ministerul Educaţiei

PDL îi cere premierului ca până luni să îl înlocuiască pe Mang de la Ministerul Educaţiei
Sursa foto: foto: Intact Images
11 Mai 2012   •   14:31

Liderii PDL i-au cerut primului ministru ca până luni să decidă înlocuirea lui Ioan Mang de la Ministerul Educaţiei,  deoarece acesta este acuzat de plagiat, a declarat, vineri, fostul ministru al Educaţiei Cătălin Baba, arătând că în caz contrar este o situaţie gravă.
 
"PDL îi cere primului ministru să decidă până luni înlocuirea lui Ioan Mang din funcţia de ministru al Educaţiei. Demisia nu e o dramă, e o datorie", a afirmat Cătălin Baba.
   
Potrivit Mediafax, Baba a arătat că cercetători din Israel, Taiwan şi Japonia au certificat cu probe că există un furt, un fals intelectual în lucrarea lui Mang.
   
Potrivit lui Baba, Consiliul de Etică din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică este instituţia abilitată să judece cazurile de plagiat, şi nu Academia Română. El a explicat că, atunci când există suspiciune de plagiat, orice persoană din România poate să sesizeze acest consiliu de etică şi că procedura este că acest consiliu să ia legătura cu persoanele din ţară şi străinătate care au fost plagiate pentru ca ele să se pronunţe.
   
Baba a mai spus că dosarul plus punctele de vedere ale celor care au fost plagiaţi intră în evaluarea consiliului, care este format din 11 membri, iar decizia de plagiat se ia cu votul a opt membri.
   
Victor Ponta a afirmat, joi seară, că a fost informat despre acuzaţiile formulate la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, de preşedintele PDL, Emil Boc, şi "cei apropiaţi" opoziţiei şi că speră să primească în cursul zilei de vineri un răspuns favorabil din partea Academiei privind constituirea grupului.
   
Ioan Mang a spus despre acuzaţia de plagiat că este "o acţiune politică", al cărei scop ar fi crearea de haos în sistemul de învăţământ şi a declarat că îi va da în judecată pe cei care îl acuză de plagiat.
   
Verificarea în acest caz este făcută de Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close