Antena 3 CNN Politică PDL îşi lansează eurocandidaţii de Ziua Europei

PDL îşi lansează eurocandidaţii de Ziua Europei

PDL îşi lansează eurocandidaţii de Ziua Europei
Sursa foto: POLITIC
16 Apr 2009   •   12:20

PDL îşi va lansa la Bucureşti candidaţii la alegerile pentru Parlamentul European în 9 mai, de Ziua Europei Printre invitaţii la evenimentul care se va desfăşura la Sala Palatului din Capitală se va afla şi Antonio Lopez, secretarul general al Partidului Popular European. Cu acest prilej va fi lansată şi platforma program de campanie a partidului pentru Parlamentul European, axată pe patru teme centrale: adoptarea euro, simplificarea procedurilor de aprobare şi acordare a fondurilor europene, ridicarea monitorizării pe justiţie şi accederea României în spaţiul Schengen în 2011.

Acţiuni de ordin electoral vor avea în aceeaşi zi şi liberalii. Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat marţi că Delegaţia Permanentă în care va fi desemnat oficial candidatul partidului la preşedinţie va avea loc pe 9 mai,fiind urmată, în aceeaşi zi, de Liga Aleşilor Locali, prilej cu care va fi lansat şi programul pentru campania la europarlamentare.

Pentru lansarea eurocandidaţilor PDL vor fi convocaţi din întrega ţară aproximativ cinci mii de delegaţi ai partidului. La manifestare vor participa invitaţi din partidele membre ale Partidului Popular European, din care face parte şi PDL, în cadrul Parlamentului European. Printre ei este aşteptat să participe la lansare şi Antonio Lopez, secretarul general al PPE. Acţiuni de lansare de eurocandidaturi similare vor avea loc în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

Principalii candidaţi ai partidului vor prezenta platforma program a partidului. Capul de listă al PDL, Theodor Stolojan va fi cel care va prezenta oferta electorală a partidului în domeniul economic, un program axat îndeosebi pe măsurile necesare pentru combaterea crizei economice şi financiare.
Adoptarea euro este una dintre cele patru priorităţi pe care se axează platforma electorală a PD-L pentru alegerile europarlamentare. Prima este simplificarea procedurilor de aprobare şi acordare a fondurilor europene necesare finanţării programelor româneşti.
La rândul ei, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei va deveni în această campanie electorală portavocea partidului pe tema necesităţii ridicării monitorizării pe justiţie, dat fiind expertiza pe care o are în acest domeniu, susţin surse democrat-liberale. Viitorii europarlamentari ai PDL şi-au fixat drept sarcină prezentarea în Parlamentul European a progreselor realizate în reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei.
Un alt obiectiv al platformei PD-L este intrarea României în spaţiul Schengen în 2011, precum şi ridicarea restricţiilor pentru forţa de muncă din ţara noastră.
PDL şi-a fixat un obiectiv oficial de 14-15 mandate la Parlamentul European. Neoficial, democrat-liberalii speră ca primii cinci candidaţi de pe lista lor să accedă în legislativul european, împreună cu alţi opt colegi, cîte unul pentru fiecare regiune de dezvolatre a României.
Primii cinci candidaţi care deschid lista PDL sunt Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare candidati alegeri Monica Macovei
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close