Antena 3 CNN Politică PDL modifică legea electorală, pentru ca Traian Băsescu să poată candida ca independent la prezidenţiale

PDL modifică legea electorală, pentru ca Traian Băsescu să poată candida ca independent la prezidenţiale

PDL modifică legea electorală, pentru ca Traian Băsescu să poată candida ca independent la prezidenţiale
07 Sep 2009   •   21:02

Traian Băsescu ar putea candida ca independent la alegerile prezidenţiale din toamnă. Informaţia a fost prezentată, în exclusivitate pentru Cotidianul, care dă ca sigură candidatura ca independent a actualului şef al statului. Cotidianul îşi susţine afirmaţiile printr-o declaraţie a liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader.

Acesta susţine că democrat-liberalii sunt autorii articolului din Legea alegerii preşedintelui României, care permite unui independent să fie susţinut de un partid politic.

Mircea Toader a declarat că articolul a fost introdus tocmai în acest sens.

?Am făcut-o pentru Traian Băsescu. Dânsul nu poate candida decât ca independent. Legea în vigoare îi dădea dreptul să fie susţinut de un partid politic, dar existau unele probleme legate de declaraţia de acceptare a candidaturii. Este vorba de o scăpare a legii din 2004. Dacă nu se introducea în ordonanţa de urgenţă acest articol, oricând şi oricine putea contesta dosarul de candidat al lui Traian Băsescu din cauză că declaraţia de acceptare a candidaturii nu era în concordanţă cu legea?, a declarat Toader pentru Cotidianul.

Jumătate confirmare, jumătate negare

Contactat de Antena3.ro după apariţia materialului din Cotidianul, Mircea Toader a susţinut că, într-adevăr, articolul de lege îi poate permite lui Traian Băsescu să candideze ca independent, dar a negat că declaraţia sa îl viza direct pe acesta.

"Ce am declarat la Cotidianul a fost interpretat în mod eronat. Eu am spus doar că există o prevedere în actuala ordonanţă de urgenţă care trebuie să se refere şi la preşedintele în exerciţiu sau pentru viitorul preşedinte", a declarat Mircea Toader pentru Antena3.ro.

În aceeaşi ordine de idei, Mircea Toader a declarat la Antena 3 că modificarea legii a fost necesară pentru a elimina orice suspiciune. "Referitor la această prevedere, ne-au atras atenţia şi colegii din coaliţie", a declarat Toader la Antena 3.

DECLARAŢIA LUI MIRCEA TOADER LA ANTENA 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: independent alegeri prezidentiale
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close