Antena 3 CNN Politică PDL pregăteşte o moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru o altă lege a salarizării profesorilor

PDL pregăteşte o moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru o altă lege a salarizării profesorilor

PDL pregăteşte o moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru o altă lege a salarizării profesorilor
25 Oct 2008   •   14:22

Membrii Executivului vor lua în discuţie marţi problema majorării salariilor din învăţământ în cadrul şedinţei de Guvern. Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă că nu s-a discutat încă în Guvern o modalitate juridică privind posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă pentru blocarea legii privind salarizarea, dar că ?pe fond aceasta este poziţia dominantă?. Social-democraţii consideră că premierul Călin Popescu Tăriceanu, care vrea să blocheze legea privind majorările salariale, vrea să pară un mare campion al echilibrului macroeconomic, dar că de fapt, nu este aşa.
Democrat liberalii, la rândul lor, sunt decişi să depună o moţiune de cenzură în cazul în care Executivul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru o altă lege a salarizării profesorilor.
?Tăriceanu are trei alternative: aplică legea, pentru că Parlamentul a votat-o, Curtea Constituţională a declarat-o constituţională, preşedintele a promulgat-o; poate adopta o ordonanţă de urgenţă prin care să o suspende, aşa cum a anunţat ministrul Muncii, sau poate veni în faţa Parlamentului să îşi asume răspunderea pe o lege de blocare a salarizării profesorilor. În oricare dintre situaţii Partidul Democrat Liberal este pregătit să trimită acasă guvernul Tăriceanu. Dacă vor opta pentru ordonanţa de urgenţă, vom proceda la dezbaterea ei în procedură de urgenţă în Parlament şi la respingerea ei, pentru ca legea să fie aplicată, iar dacă îşi asumă răspunderea, vom iniţia o moţiune de cenzură şi vom trimite Guvernul acasă?, a declarat liderul democrat-liberal, Emil Boc.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close