Antena 3 CNN Politică PDL recidivează: Au votat, din greşeală, calendarul propus de Opoziţie la moţiunea de cenzură

PDL recidivează: Au votat, din greşeală, calendarul propus de Opoziţie la moţiunea de cenzură

PDL recidivează: Au votat, din greşeală, calendarul propus de Opoziţie la moţiunea de cenzură
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Oct 2010   •   10:15

PDL recidivează în votul la derută. După ce au aprobat legea privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, deşi Executivul condus de Emil Boc  este împotriva proiectului, parlamentarii democrat liberali au votat, tot din greşeală, calendarul propus de Opoziţie la moţiunea de cenzură.

Stenograma sedinţei din 18 octombrie arată că preşedintele Senatului Mircea Geoană, a solicitat vot pentru prezentarea moţiunii de cenzură pe 20 octombrie, cu dezbatere şi vot pe 27 octombrie, iar asumarea răspunderii pe Legea Educaţie pe 28 octombrie. Propunerea a trecut în unanimitate. După vot, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a intervenit mirată.

În faţa acestei explicaţii, Mircea Geoană a repetat votul, iar Opoziţia a câştigat cu 10 la 7, având majoritatea în conducerea Legislativului.

Vicepreşedintele Camerei, democrat liberalul Ioan Oltean propusese ca moţiunea să se voteze luni, pe 25 octombrie, nu miercuri, pe 27, aşa cum ceruse Opoziţia. Totuşi, reprezentanţii PDL au votat pentru varianta Opoziţiei.

PDL nu este la prima greşeală. Marţi, în Camera Deputaţilor parlamentarii democrat liberali au votat o lege care prevedea reducerea TVA-ului la alimente la 5% şi o alta care reglementează neimpozitarea pensiilor mai mici de 2000 de lei.

STENOGRAMĂ

Roberta Anastase: Staţi o clipă, ce aţi supus la vot?
Mircea Geoană: Miercuri, la orele 11.00, plen reunit.
Roberta Anastase: Dezbaterea?
Mircea Geoană: Votul, miercuri pe 27 octombrie 2010.
Roberta Anastase: Votul final?
Mircea Geoană: Votul final, miercuri, 27 octombrie 2010, la orele 11.00.
Roberta Anastase: Noi suntem împotrivă!


Sursa: Camera Deputaţilor

 




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close